Prőhle: Harminc százalékkal kevesebb uniós forrást kaphatunk

2012. november 21. 10:37

A külügyi helyettes államtitkár a Hír TV-ben elmondta, akár 30 százalékkal kevesebb uniós forrás is járhat hazánknak, ha elfogadják az EU költségvetését a csütörtöki csúcson.

2012. november 21. 10:37

Prőhle Gergely kifejtette: „Adott esetben a magyar miniszterelnök megvétózhatja az egész költségvetést. Mindenkinek érdeke, hogy olyan döntés szülessen, amelyben általános – beleértve a magyar – egyetértés is születik”.

A javaslat szerint Magyarország 2014 és 2020 között 30 százalékkal kevesebb fejlesztési pénzt kapna, több fejlettebb országnak azonban megemelnék a támogatását.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. november 21. 19:37
Még valami: ezek a helyi beteg lelkű ballibek görcsösen orbánoznak. Fel se fogják, hogy nem róla, hanem az országról és még 14 államról van szó.
bini
2012. november 21. 15:26
Na jó, sok okos. Merkel ma a Budesztágban magyarázta, hogy lehetséges, hogy nem lesz megállapodás a költségvetéssel kapcsolatban. Úgyan is több országnak a kohéziós pénzek az egyetlen forrása a beruházásokra, ami az egész europai gazdaságra is kihat. Merkel visszább huzta csápjait, hísz Ő volt az aki (választások közelete) szorgalmazta a kurtitásokat, sőt még a kohézios alapon kivül még a mezőgazdasági támogatások kurtitását is javasolta. Szerintem felkészitette a bundestagot arra, hogyha nem tudja érvényesíteni a korábban tényként proponált elképzelésének átvitelét mindenáron nem fog összejőnni. Szerinte januárban lehet végleges döntés a költségvetésről. Mellesleg nem is tudom, hogy ki nyílatkozta, hogy Berlinben is tartanak konzultációkat a kohéziós pénzekről és a úgy érveltek a németeknél, ha magyarország 30% os kurtitást kap akkor azzal is számolhatnak, hogy magyarországon termelő német vállalatok jövőbeli beruházásai sem biztosított. Mivel a magyar gazdaság ezer szállal kötödik a német gazdasághoz ezért a két országnak közös érdekei vannak. Szóval nem könnyü mecs ez. Minden esetre a magyar kormány már jó ídeje napirenden tartja külömböző europai forumokon a témát. Sőt a kohézió barátai 15 ország vezetői Barossoval kiegészülve már többször üllésezett az álláspontjuk összehangolására. Ha valahogyan nem törik fel az eddig mutatott egységet a nagyoknak annyi, mert nem tudják áteröltettni az akaratukat. Gondolom Merkel felmérte a helyzetet és hazájában erre készitette fel a parlamentet, nehogy a belpolitikai csatározásban vereségeként tálalják ha elmarad a megegyezés.
tarackos
2012. november 21. 14:18
Nem túl jók a kilátások. Barátunk egy szál se és a pénzünk tuti kevesebb lesz. Az a kérdés mennyivel. A 30% olyan 2000 milliárd körül lehet. Nyilván óriási sikerként lesz kommunikálva az a kudarc ha 2000 helyett csak mondjuk 1500-at fognak elvenni. Az a gond, hogy ezen kívül nincs más forrás fejlesztésre. Köpködhette az elsőtitkár elvtárs az EU-t a tényen mit sem változtat...
négyzetgyök
2012. november 21. 13:27
Nem leszünk gyarmat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!