Taxisok bénították a fővárosi forgalmat

2012. június 05. 08:36

Közel ezer taxis tartott forgalomlassító felvonulást Budapest belvárosában hétfőn.

2012. június 05. 08:36

A sofőrök a tervezett új szabályok – egyebek mellett másik tarifarendszer, egységes arculat, megszabott műszaki paraméterek – ellen demonstráltak. A Hír24-nek nyilatkozó egyik tüntető szerint ha a forgalomlassítás nem válik be, akkor akár az 1990-es blokádhoz hasonló megmozdulásra is sor kerülhet. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2012. június 05. 10:59
"A sofőrök a tervezett új szabályok – egyebek mellett másik tarifarendszer, egységes arculat, megszabott műszaki paraméterek – ellen demonstráltak." Nah, akkor lássuk, hogy hogy is volt ez fél éve: http://www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/bkk_allasfoglalas_a_fovarosi_taxis_kovetelesekre-6243 Miket is szerettek volna akkoriban? Új, egységes tartifát és hogy kevesebb taxi kell. Ezzel szemben, most mi ellen tiltakoznak: új, egységes, fix tarifa és olyan műszaki előírások, amik eredményeképp kevesebb taxi lesz... ? Akkor most WTF? A taxisok kb. így gondolták: legyen nekem könnyebb, de olyan szabályok legyenek, amik nekem jók. A többiek meg le vannak szarva... Múltkor még egy 1.3-as régi Suzuki Swift-et is láttam taxizni, de F Astra-t is láttam, az még dízel is volt... Ilyen autókat szmogriadó alatt sem engednek be sehova, mégis mit gondoltak a taxisok? 10 évnél nem öregebb autó nem fér bele? Biztos én járok valami nagyon elit környéken, de a taxik, amiket nap mint nap látok, 10 évnél újabbak. Amúgy ezt a 'nem hozza vissza az árát' gondolkodásmódot soha nem értettem. Van egy gyalogos senki. Eldönti, hogy Ő taxizni fog. Nincs semmije hozzá. Tehát semmi. Autó se. Miért NEKEM kéne kifizetni, hogy Ő taxizhasson??? Megveszi hitelre meg lízingre a taxit és nekem kellen amiatt rosszul érezni magam, hogy Ő képtelen a kezdőtőkét összehozni az autójára, aztán meg nem tud megélni, mert a bank pénzén vett autó drágább? A következő autót is könnyebb lesz megvenni, ha nem kezdettől fogva a bank pénzén taxizik! Biztos csak én vagyok ilyen hülye, nekem pl. vannak saját szerszámaim, saját mindenem. Amíg nem voltak, értelemszerűen azért dolgoztam, hogy legyen mivel később azt csinálni, amivel foglalkozni szeretnék. És ezért kimennek forgalmi dugót okozni? Tényleg túl sokan taxiznak, akiknek NEM kéne...
Antigoné
2012. június 05. 09:28
Már csak egy újabb taxisblokád hiányzik! Egyébként pedig disznóság, hogy a taxisok - mivel mobilak és gyorsan mozgósíthatók - zsarolhatják a mindenkori kormányt - jé, tényleg, a szocik alatt nem volt benzináremelés,vagy szabályszigorítás?-, a mosónők, krampácsolók vagy bolti eladók pedig nem. Noha talán kicsit nehezebb az életük, csak kisebb az érdekérvényesítő képességük.
stüszivadász
2012. június 05. 09:08
Taxis fiúk! Tudomásul kell venni,hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a taxizást. Nehogy már a nyúl vigye a puskát! Egy várost nem lehet terrorizálni, csak az ellenszenvet váltják ki az emberekből,de úgy is fogalmazhatnék,hogy -dühöt -megvetést -utálatot Tehát nem kellene tovább feszíteni a húrt!
kjkj945
2012. június 05. 09:01
Nem lett volna 90-ben blokád, ha Rabár betartotta volna a törvényt és bedozeroltatta volna a taxisokat a dunába. Semmi értelme nem volt az akkori blokádnak, mert a benzináremelést visszavonták ugyan, de két hét mulva magasabb lett mint amennyire elötte emelték. Csak néhány politikus "javallatára" propagandát csináltak magukból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!