Morvai vs. Andor az EP-ben

2012. március 14. 08:42

Maradt-e bármi oka Magyarországnak arra, hogy az EU tagja maradjon? – kérdezte Morvai Krisztina az Európai Bizottság tagjaitól.

2012. március 14. 08:42

Morvai Krisztina keddi európai parlamenti felszólalásában azt kérdezte az Európai Bizottság tagjaitól, hogy maradt-e bármi oka Magyarországnak arra, hogy az EU tagja maradjon. A Jobbik EP-képviselője ezt azután vetette fel, miután kiderült, hogy az uniós pénzügyminiszterek megszavazták 145 milliárd forintnyi kohéziós támogatás felfüggesztését. Morvai úgy véli, bár a támogatásokat elveszik, de a földmoratórium lejárta után a nyugati befektetők megszerezhetik a magyar termőföldet. A politikus szerint Magyarországot minden vonalon gyarmatosítják.

Válaszában Andor László, magyar uniós biztos higgadtságra intette Morvai Krisztinát, és mindazokat, akik szintén felteszik a címben szereplő kérdést.

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. március 19. 11:45
"El kell menni innen Sokat beszélgettünk, tervezgettünk és oda lyukadtunk ki, hogy ha a gyerekünknek normális, nélkülözéstől mentes életet akarunk biztosítani, akkor el kell menni innen. Ez az ország rohamosan épül le. Az oktatás manapság olyan állapotban van, hogy oda se merek nézni. És sajnos az ország leépülése nem független a benne élőktől, az emberek is leépülnek, mentálisan és fizikailag is. Az elmúlt években a szűkebb családi körünkben szinte mindenki munkanélküli lett. (lakáshitele szerencsére senkinek sem volt). Megszűnt az apám munkahelye, 2 diplomával 55 évesen sehova nem kell. Megszűnt az anyám munkahelye, több szakmával, sok éves tapasztalattal, 55 évesen sehova nem kell. Megszűnt a testvérem munkahelye, 2 gyereke van, egy vidéki kisvárosban laknak, bejáróként gyakorlatilag esélytelen munkát találni. Helyben álmodni sem lehet. A férjem testvére dolgozik 2 diplomával 6 órára van bejelentve minimálbérrel, a többit zsebbe kapja. Szép kilátások." Ez a magyar jövő ...
magnamater
2012. március 15. 17:56
Nem vettük idejében észre, az EU egészen a poklot formázza égető veszedelem, és csak kívül van kapuján kilincs.
vizesnyolcas
2012. március 15. 11:35
Minden jó, amit az EU-tól reméltünk (nem a sült galamb, hanem pl. az, hogy Európa ettől lesz versenyképesebb) mára a realitások helyett egyre inkább csak igéretnek tűnik. Éppen úgy, ahogy például a szocializmus előnyei is csak igéretek maradtak. Az EP pedig nem a demokráciának, hanem a demokrácia elsorvadásának a megnyilvánulása. Képviselők, akiknek semmi köze az általuk állítólag képviseltek érdekeihez, az utóbbaknak pedig minimális lehetőségük sincs ellenőrizni állítólagos képviselőjük munkásságát. Lásd: http://www.youtube.com/watch?v=qiwMcEw1wUs&feature=share Az EP a tőkeerős üzleti körök érdekeit képviselő lobbik, no meg a a hülyeség működésének ideális közege. Utóbbit lásd pl.: http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=509&Itemid=198
magnamater
2012. március 15. 11:30
Egy oka lehet a maradásnak: félelem a bosszútól.Jobb bánásmódot ezután se lehet remélni - mérlegelni kell, mi a kisebb rossz, menni vagy maradni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!