Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ismét egyetemet foglaltak a hallgatók

2012. február 23. 09:01

Az ELTE ÁJK egyik előadójának múlt heti elfoglalása után ezúttal az ELTE BTK egyik termét vette birtokba a Hallgatói Hálózat.

2012. február 23. 09:01

A múlt heti tüntetés után ismét demonstrált a Hallgatói Hálózat, ezúttal az ELTE BTK egyik előadóját foglalták el a diákok. A szerdai megmozdulásra azért került sor, mert az előző heti hallgatói fórumon megfogalmazott ultimátumot nem teljesítette a kormány. A kard dékánja ezúttal is megjelent, hét óráig adott időt a tiltakozóknak az előadó elhagyására, akik végül nyolc óra után távoztak maguktól. A mostani hallgatói fórumon döntöttek egyébként arról, hogy a következő rendezvényükre meghívják Hoffmann Rózsát is.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bélus
2012. február 28. 15:44
Örömmel láttam a teremfoglalók közt egykori marxizmus tanáromat, aki valamiféle "oktatói hálózat" nevében virított. Ez elgondolkodtatott, mert a nevezett már nem is oktató (docensként már közel 5 éve meg kellett szűnnie a közalkalmazotti jogviszonyának - életkora folytán). Én értem, hogy nosztalgiával gondol a "hálózat"-ra, de az egy másik.
korona
2012. február 24. 09:13
Akkor is tüntessetek és örömmel, amikor ilyen feliratú tarnszparensekel fogtok majd felvonulni: "Az egyetem a miénk VOLT!"
trust
2012. február 23. 18:03
Erről több dolog is eszembe jut. Az első például az, hogy valamikor jó régen, amikor a város nagy ipari létesítményét, a Dunaferr-t eladta az mszp-szdsz kormányt, akkor nekem is eszembe jutott, hogy Kádár idejében a szlogen úgy szólt, hogy a gyár a tiéd, magadnak építed. Tettük, mert elhittük. Felépítettük a város fedett uszodáját, mert a város a tiétek, mondotta a nagy mszmp, tehát építettük. Felújítottuk a bölcsődéket, óvodákat, mert a város a miénk, majd mindent eladtak. A fotónk az egyetemisták felírták, hogy az egyetem a miénk, na akkor kié is az egyetem? Vajon miből gondolja a sok fiatal, hogy az övék az egyetem, nem, nem az övék, nem a miénk, mert az mszmp, mszp, szdsz, sőt még az mdf is árulta, árusította az országot. Most meg ugatnak, hogy gyerekek, sztrájkoljatok, menjetek az utcára. 2006-ban, amikor összevertek bennünket, akkor miért gondoltak mást, vagy minden attól függ, hogy ők vannak a kormányon. Na a t...m van tele evvel az aljas bandával. Elmennek az eu-ba, az ország ellen kiabálnak, szavaznak, mintha nem is ennek az országnak a képviseletéért küldték volna ki őket. Azonnal vissza kell hívni Andort, Göncz Kingát meg az összes olyan képviselőt, aki az ország és ellenünk dolgozik. Ha lehetne, még az eu-ból is ki kéne lépni, mert ezek nem egy közösség, ez egy hülyék gyülekezete!!!!
drieno
2012. február 23. 17:24
68-at is a titkos szovjet hálózati elvtársak szervezték a párhuzam nyilvánvaló, meg a névadás is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!