Jogsértések miatt akcióztak a felvidéki magyar fiatalok

2012. január 17. 15:13

Figyelemfelkeltő táblákat helyeztek el a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom aktivistái azokban a falvakban, ahol nem volt magyar helynévtábla.

2012. január 17. 15:13

A Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom aktivistái a hétvégén végigjárták azokat a falvakat, melyekben a hatályos rendelkezések ellenére sincs kisebbségi nyelven írt helynévtábla. Figyelmeztetésül a táblák alá háromnyelvű feliratot helyeztek el, melyben felhívják a figyelmet a törvénysértésre.

 
„A táblák esete nem egyedi. Ugyanezzel az ellenállásal találkozni a hivatalokban és a hatóságok részéről is, mikor ügyeinket törvényes módon, magyarul szeretnénk intézni. Közös érdekünk, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a gyakran »átlag felettinek« titulált jogokra, melyek alkalmazását az érdektelenség és a hivatalos szervek csendes szabotálása teszi lehetetlenné” – fogalmazott a mozgalom.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. január 18. 08:36
Azon gondolkozom, hogy direkt rakják a szlovákot az első helyre - mert elsősorban nekik szánják? Nekem nem tetszik, de nem is engem kell meggyőzni. De amúgy csodálatos, és egyre jobb arcok ők is a sok meghunyászkodó elszlovákosodott tag mellett. Maximális tiszteletem.
HSL
2012. január 17. 18:55
gigariszpekt
Belfast
2012. január 17. 15:56
Remek akciónak tartom, csak így tovább! Erősíteni kell a nemzeti öntudatot, különösen egy olyan elrabolt országrészben, ahol frusztrált tót soviniszták célpontjai nemzettestvéreink. Amúgy: http://www.szentkoronaradio.com/elszakitva/2012_01_16_horvat-kovacs-varga-toth-a-szlovak-allam-leggyakoribb-csaladnevei
Tikva
2012. január 17. 15:28
Szinte látom magam előtt,ahogy "bározó" a tv előtt,körmét tövig rágva szurkol a béke diktátum miatt másodrendű állampolgárokká avanzsált magyarságukat féltő magyarokért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!