A romák összecsapása a paramilitáris szervezettel

2012. január 30. 09:27

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és a Jobbik gyöngyöspatai jelenlétéről készített filmet a TASZ, melyet most a Tha Guardian is közölt.

2012. január 30. 09:27

2011-ben jobboldali paramilitáris szervezetek érkeztek Gyöngyöspatára, a kis magyarországi faluba, látszólag azért, hogy felügyeleti járőrözést végezzenek. A település 450 roma lakosa azt állította, a polgárőrség valódi célja az ő terrorizálásuk, közösségük kiűzése volt. A magyar Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) a Jobbik, a szélsőjobboldali csoportok felemelkedését filmezte le – írja a The Guardian a videó mellékelésével.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RedMax
2012. február 01. 00:13
A TASZ mellett azt se felejtsük el, hogy a Vöröskereszt milyen szerepet játszott ebben a lejárató kampányban! Egy fillért nem adnék az ilyen "segélyszervezetnek"...
thymian
2012. január 31. 02:20
Kedves TASZ, jó lenne ha ezen paramilitáris szervezettel is foglalkoznának mielőbb és kéretik a nemzetközi sajtóban is terjeszteni , követelve a betiltásukat is (bár ebben az esetben sem biztos (sőt), hogy helyes lenne http://mandiner.hu/cikk/20120130_jofiu_kommando_a_jozsefvarosban
ursula
2012. január 30. 20:32
Az ilyen és ehhez hasonló Vöröskeresztes akciók miatt én soha többé nem adok egy fillér támogatást sem a Vöröskeresztnek!! Általánosságban is azt javaslom minden adakozni tudó honfitársamnak, hogy kiiktatva az ilyen gigaszervezeteket, közvetlenül a rászorultakon segítsenek!!!!
ursula
2012. január 30. 19:25
Végignéztem. Ha nem itt élnék kis hazánkban még meg is sajnáltam volna a szegény üldözött cigányokat. De itt élek. És ismerem a valóságot. És többek között az ilyen TASZ videók meg a Kende Juditok,Iványi Gáborok, Setét Jenők miatt vagyok jobbikos. Remélem az EU és különösen Anglia hamarosan kimenekíti ebből a rasszista közegből (Magyarországról) a szerencsétlen üldözötteket! A Vöröskereszt majd segít, ne féljetek! Vagy esetleg Richard Field járjon már közbe az USA-ban! Könyörgöm! Adjanak már nekik munkát(ez törölve), lakást, segélyt, biztonságot, menedéket! Minden bizodalmunk az Európai Unióban! DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!