Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Az ilyen rendkívüli esetekben a sebességmérő kamerák sem nyújtanak védelmet

2024. július 04. 15:07

A sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából igen jelentős szerepet játszanak, azonban sajnálatos módon a tegnapi, az Árpád hídon bekövetkezett tragédiát a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta.

2024. július 04. 15:07
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

Kép forrása: MTI/Mihádák Zoltán 


„A Fővárosi Önkormányzat a tavalyi évben, a főpolgármesteri bejelentést követően haladéktalanul megkezdte a fixen telepített – a traffiboxokkal ellentétben- állandóan működő sebességmérő kamerák telepítését.

A tavalyi év folyamán próbaként a Váci úton, a Duna Pláza mellett a korábban eltérő műszaki megoldással kihelyezett, majd megrongált sebességmérő kamerák kiváltása történt meg. Az új eszközök már egy korábban kiépített infrastruktúrára épültek rá, és azóta is élesben üzemelnek.

Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni. A rendőrséggel folyamatosan egyeztetve, a balesetveszély mértékét és a rendelkezésre álló infrastruktúra (konzol, áramellátás, optikai kábel) adottságait figyelembe véve választották ki a telepítés helyszíneit az önkormányzat munkatársai. A sebességmérő kamerákat a mérésügyi hatóság (egy új hitelesítő eszköz beszerzését követően) hitelesítette. Ezt követően helyezték üzembe a kamerákat, amelyek a rendőrségi KAFIR rendszer tesztkörnyezetében jelenleg is működnek. A sikeres tesztüzemet és a fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák kiszerelését követően a következő hetekben kerül sor arra, hogy éles üzemben immár bírságolja is a rendőrség a szabályszegő gépjárművek üzemben tartóit. A bírságbevétel a rendőrség bevételét képezi, az üzemeltetés költségei a Fővárosi Önkormányzatot terhelik.

A sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából igen jelentős szerepet játszanak, azonban sajnálatos módon a tegnapi, az Árpád hídon bekövetkezett tragédiát a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta. Az ilyen rendkívüli esetekben a sebességmérő kamerák sem nyújtanak védelmet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toro
2024. július 06. 07:48
Ez az egész kamerásdi pusztán pénzbeszedés. Még az is hatásosabb volt, amikor elbújt a sün a bokorban a radaros egykettes Ladával, és 500 méterrel arrébb megállították és megbüntették a gyorsanhajtót. Magyarul megakadályozták, hogy továbbra is szabálytalankodjon. A kamera meg csinál egy fotót, aztán három hét múlva jön a szombathelyi milíciától az értesítét, be lehet menni a postára, fölvenni a pakkot, és mindjárt be is lehet fizetni a büntit. Ez mit akadályozott meg? Semmit, hiszen három hete történt a dolog.
Obsitos Technikus
2024. július 05. 20:40
Ugyan menj anyádba takonygeri.
betakentaur
2024. július 05. 15:27
A kamera nem fog megállítani, eddig ok. A kamerák megléte viszont arra fog terelni, ha nagy barom vagy, akkor ösztökélni, hogy ne kerülj megállíthatatlan helyzetbe. Szociológus, b+.
László Zoltán
2024. július 05. 10:53
Milyen kamerák? Miről beszélnek itt egyesek? Egy drogos szemben megy a forgalommal, azt majd megállítja a kamera? Ez tiszta vicc, komolyan. Ennyire nem kéne kampányolni a harácsony ellen, mert az ilyen érvelés az nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!