Népszerűtlen Ukrajna-pártiság

2023. július 11. 19:19

Az emberek nem szeretik ugyan Putyint, de Zelenszkijt sem.

2023. július 11. 19:19
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„Népszerűtlen Ukrajna-pártiság

Aki eddig nem értette, hogy-hogy nem nő jelentősen a demokratikus ellenzék(egykori 2022-es összefogás) választói támogatottsága, holott példának okáért ez az ellenzék egyértelműen támogatja a hős, az agresszió ellen küzdő Ukrajnát, az a Pew Research adataiból megértheti.

Kiderül , az ukrán politika Magyarországon népszerűtlen. Az emberek nem szeretik ugyan Putyint, de Zelenszkijt sem.

A demokratikus ellenzék lukra fut, amikor egyértelműen támogatja az errefelé népszerűtlen ukránokat. Erkölcsileg lehet ezt igazolni, de választástaktikailag nem bizonyult helyes lépésnek. Orbánék ezt ki is használják, ők ügyesebbek, ők negatívan viszonyulnak Ukrajnához és ez eddig bevált. Több pénzük is van narratívájuk terjesztésére és ez is hat.

Ha az ellenzékiek továbbra is azt gondolják, hogy maradnak az erkölcsileg helyes alapállásnál - támogatni a megtámogatott Ukrajnát -, akkor nagyon el kellene gondolkodniuk, hogyan győzzék meg igazukról a magyarok többségét. Nem látni viszont kommunikációs stratégiát. Bár lehet, hogy jobb nem erőltetni? Elvégre az ÁSZ fenyegető büntetése úgyis elveszi majd az ellenzéki pártok szinte minden pénzét. Vagy talán mégsem, mert a hatalom kegyet gyakorolva majd engedi őket kampányolni (ahogy az 2018-ban történt a Jobbikkal) és majd a jövő júniusi választásokat követően vonják le a büntetést az ellenzéki pártoknak járó pénzből, szűk két évvel az országgyűlési választások előtt...

Ennek ellenére az ellenzéki politikusoknak nagyon érdemes volna elolvasni a Pew kutatását. Az olvasás ingyen van, a megfelelő politikai következtetések levonása is, azt még az ÁSZ sem akarja elvenni...”

***

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. szeptember 21. 12:45
A Cár az,aki. A Z.-meg 1 aljas zsidó báb-Victoria Nudelmann és/vagy a CIA által "távvezérelve"..
bagira002
2023. szeptember 20. 07:53
Szerettétek Putyint most meg Ukrajnát .
Box Hill
2023. július 12. 10:00
És miért kéne bármelyiket is?
pipa89
2023. július 12. 08:31
Tibi, nekem nem kell megmondják, hogy kit kedveljek és kit ne. Azért adta a Jóisten a szürkéket az ember fejébe, hogy használja őket! Jó a háború az embernek vagy nem??? Ennyi. Jó az olyan hatalom a fejed fölé, ami adósrabszolgát csinál belőled mondvacsinált okok miatt? Igen vagy nem? Totál 1xű, mint az 1x1, márha megtanulta az ember akkor, amikor kellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!