Lábjegyzet pad-gate-hez

2023. július 14. 20:21

Megjegyzem, a provokáció, az indulatok felkorbácsolása sehol sem szerencsés, nem csak a Fradi kerületében.

2023. július 14. 20:21
Mérő Vera
Mérő Vera
Facebook

„Lábjegyzet pad-gate-hez, avagy, ahogy Péterfy-Novák Éva mondaná: »Egyszerűbb lenne csak simán lemérni, hogy kinek nagyobb, akkor még akár le is ülhetne rá, aki arra jár és fáradt.«

Megjegyzem, a provokáció, az indulatok felkorbácsolása sehol sem szerencsés, nem csak a Fradi kerületében. És azt se feledjük, hogy a Fradi kerületében is végig kell hogy mehessen az utcán egy azonos nemű pár kézenfogva is akár, inzultus nélkül. Ahogy az egész országban aligha vagy egyre kevésbé mehetne végig az utcán nyugodtan az a meleg pár, hiszen a kisebbségek elleni gyűlölet országos. Szóval a #minekmentoda természetesen itt sem érv, ezt nyilván Andrea tenné hozzá elsőként az alábbi szöveghez. De azért gondolkodjunk már el, mit miért, hogyan csinálunk, és főleg, kivel fizettetjük meg az árát.

A pad valóban szimbólum. Nem Ferencvárosé, az országé. És ez az általános farokméregetés hús-vér emberek bőrére megy, nem egy köztéri bútoréra.

Frissítés: a padot Baranyi Kriszta kérésére elszállították, mert használhatatlan lett a sok átfestéstől. Azt hiszem, mégsem a pad az ország szimbóluma. Hanem a hűlt helye.”

Nyitókép: Facebook/Bede Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2023. július 17. 07:45
Mégis mit hitt, majd odatesz egy dagi biztibojt és mindenki lenyeli a buzipadot?
Gusztiapu
2023. július 16. 12:17
Folyt.: És ha már a más szexuális ízlésűeket hozta fel: nincs okuk büszkeségre! Léteznek egy állapotban, ami önmagában nem érdem. Ahogy nekem sem érdemem az, hogy heteroként élek.
Gusztiapu
2023. július 16. 12:16
"... a kisebbségek elleni gyűlölet országos" Lóparipa pimpilit, Mérő asszony vagy kisasszony! Önöknek éppen az a bajuk, hogy igényük lenne rá, de ez a kutya nép nem hajlandó zsinagógákat felgyújtani, nyugdíjas zsidó tanítónőt halálra verni és utána kidobni az ablakon, cigány telepeket megtámadni, sőt, még a demokrácia fellegvárát, Ukrajnát sem követjük abban, hogy csokorban ellenzéki pártokat tiltunk be. Hogy a Bandera-kultuszról már ne is beszéljünk, aki pedig még a náciknak is sok volt. Pride-menetbe nem dobunk molotov koktélt - sőt, még homoszexuális párok élettársi bejegyzését is lehetővé tesszük. (Nota bene, házasodni nem házasodhatnak és nem akarjuk, hogy a gyerekeinket nem koruknak megfelelő, szexuális tartalmakkal tömjék - bizonyos rétegek sajátságos ízlése szerint az arányokat jócskán eltolva a javukra.) Ennyi az összes bűnünk. Bizonyára igen csalódottak, hogy csak ennyit tudnak felmutatni - marad a rágalmazás és hazudozás.
Kétes
2023. július 15. 16:41
Verocska! Egyoldalúan nézed a dolgokat! Ti be akartok menni az iskolákba és érzékenyíteni akortok! Az egyenlő elbánás elvéhez tartozna az is, hogy az azonos nemű pároknak odaadott (odadobott) gyerekeknek viszont járna a felvilágosítás, hogy pl. két szakállas csávó közül egyik sem az anyja! Szóval ha ti érzékenyítetek, akkor mi is! Mert a család az család! Az anya meg anya, az apa meg apa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!