Az ember vagy nő, vagy férfi

2023. július 14. 14:30

A természetet nem győzte le teljesen az ember.

2023. július 14. 14:30
Ungár Péter
Ungár Péter
Jelen

„És akkor térjünk rá a lényegi állításokra, avagy miért lettem én Mi Hazánkos/KDNP-s rossz ember. Miért jött rá újonnan mindenki, hogy Schmidt Mária az édesanyám? (Bizonyos körökben lassan oda jutunk, hogy a nemedet szabadon megváltaszhatod, a politikai gondolataidat nem.) Azért, mert azt állítom, hogy férfiak és nők léteznek, és ezek biológiai fogalmak. A természetet nem győzte le teljesen az ember, és így számít a biológia. A nő egy biológiai fogalom. Nem egy érzés, nem egy ruházat, nem egy hangulat. Az ember egyik típusa. Amelyből kettő van. Hím, nőstény. Ez ellen nem érv az, hogy léteznek interszexuális emberek, és az sem, hogy vannak emberek, akiknek sokféle érzéseik vannak. Az érzések ugyanis nem biológia tények.

Mindenki hordhat, amit szeretne, érezhet, amit szeretne. Úgy hívom, amilyen néven szeretné. De attól, mert valaki valamit érez, még az nem lesz igaz.

Bárki vitatkozhat természetesen velem. Ugyanakkor két dolog szerintem elvárható lenne: az egyik az, hogy definiálja mi az, hogy nő. Vagy férfi. A másik pedig az, hogy elfogadja, hogy a kirekesztés szándékán, a búvópatakként feltörő fasizmuson és a kaján vigyorral kiegészített cinizmuson kívül más oka is lehet annak, hogy valaki ilyet állít.

Hogyha azt eltagadjuk, hogy vannak érdemleges viták, léteznek tények, akkor ott fogunk tartani, hogy minden állítás cáfolhatatlan lesz, hiszen minden állításunk a befogadás, és ellenkezője a kirekesztés lesz. Akkor nem marad semmilyen kontroll vagy árnyalat, és lassan olyanokat fogunk állítani, hogy a leszbikusoknak férfiakkal is kell szexelniük, hogy jó, ha férfiak nők ellen indulnak súlylökésben, vagy van olyan előszereplős Disney film, amelyik nézhető.

De ha jól látom, most itt tartunk.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. október 05. 19:52
Az ember nem arra lett teremtve, hogy legyőzze a természetet...
Ugandai Bubu
2023. július 15. 14:19
Pontosan. Az, hogy ne akasszák fel a "bubukat", az nem egyenlő azzal, hogy a nemváltás lehetséges. A tudományos köntösbe mindenféle kitalált nemek. Az egész egyébként nem róluk szól, hanem a két nem közötti kapcsolatok széjjel veréséről és egymás ellen fordításáról.
kizokkentido
2023. július 15. 06:28
"A természetet nem győzte le teljesen az ember, és így számít a biológia." A természetet semennyire sem győzte le az ember és az sem normális aki háborút visel a természet(es)tel.
connorj
2023. július 14. 23:09
Aki akarja, érti. Más: https://m.youtube.com/watch?v=Tsve3DseVfA&t=66s&pp=ygUZRmVsZG3DoXIgaG9tb3N6ZXh1YWxpdMOhcw%3D%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!