A pálos kolostortól az elme-szociális otthonon át a kihelyezett kormányülésig

2023. július 14. 09:16

Csak csendben kérdem: a kihelyezett kormányülés két napja alatt nem jár véletlenül arrafelé egy festőművész?

2023. július 14. 09:16
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Az Orbán-kormány két napon át a sopronbánfalvi, eredetileg pálos, később karmelita kolostorban ülésezik. Nem árt tudni, hogy 1950-ben (!!!) a kolostor templomában egy bizonyos Básti Zoltán nevű festőművész dolgozott, aki a karzat fölött mind a mai napig látható munkájában megjelenítette Szent Mihály arkangyalt, amint a Sztálin arcvonásait viselő ördög felett diadalmaskodik. Csak csendben kérdem: a kihelyezett kormányülés két napja alatt nem jár véletlenül arrafelé egy festőművész?

Olvasom, hogy az Orbán-kormány két napon át a sopronbánfalvi, eredetileg pálos, később karmelita kolostorban ülésezik, amely az ötvenes évektől, mintegy negyedszázadon át elme-szociális otthonként működött, majd 2010-ben a Norvég Alap anyagi támogatásával és hozzájárulásával a rendkívül rossz állapotban lévő műemlékegyüttest a műemléki előírásoknak megfelelően helyreállították, s azóta magas színvonalú szállodának és Fesztiválközpontnak ad otthont. (Amúgy igen, ez az a Norvég Alap, amelynek ügye súlyos diplomáciai feszültséghez vezetett, miután az Orbán-kormány koholt vádak és hazugnak bizonyult súlyos rágalmak alapján mindenféle bűncselekménnyel vádolta meg azokat a civil szervezeteket, amelyek innen nyerték el a működésükhöz szükséges támogatásokat, hogy aztán e vádak és rágalmak következtében az EU-n belül egyedül Magyarország essen el a neki szánt 214,6 millió euró fejlesztési forrástól.)”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noge
2023. július 15. 14:24
Nem kicsit csúsztat a Gyurka, de ezt már megszoktuk az Orbán-mániás komcsi teológustól. A norvégok nem teljesítik a kötelezettségüket, amit az EU-s társulási szerződésben vállaltak, hogy a vámunióból származó hasznukból visszaosztanak a tagállamoknak. Nekik nem felelnek meg a magyar alapítványok (pl. Magyar Vöröskereszt), amelyek ezt a szétosztást végeznék. Nekik az ágens ökotárs kell, amelyik visszaosztja feléjük a pénzek egy részét, a másik részével pedig egyéb idegen ügynöki tevékenységet végző szervezeteket dotálna.
connorj
2023. július 15. 12:27
Jagdpancer, ERRŐL BESZÉL: https://pestisracok.hu/a-lenin-fiuk-ma-is-koztunk-elnek-augusztus-25-en-mutatjak-be-stefka-istvan-hianypotlo-filmjet-a-halal-nepbiztosat/
jagdpancer
2023. július 15. 06:30
Látod Gábor..ilyen szarháziak vagytok..a gyűlölet szításából éltek.Modern "Lenin -fiúk" vagytok nekünk, akik legszivesebben már ölnétek is bennünket.
Hangillat
2023. július 14. 23:41
Kezeletlen kezelendő. Gyűlölet a lét értelme. Nem kap lét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!