Új frontot nyitott az ellenfél

2023. június 21. 11:13

Az, hogy a rendőrség és a titkosszolgálat aktív részvételével zajlik egy narancsos forradalom Szlovákiában, nem igazán lep meg senkit.

2023. június 21. 11:13
null
Deme Dániel
Deme Dániel
Magyar Nemzet

„Mit keres a titkosszolgálat hadnagya, a rendőrkapitány, a minisztériumi közalkalmazott és a reklámcég igazgatója egy közös delegációban? Nem, ez sajnos nem vicc. Együtt mennek Brüsszelbe segítséget kérni ahhoz, hogy hazájukban a választások előtt az európai uniós mindenhatók áldásával némíthassák el politikai ellenfeleiket. Közös missziójuk deklarált célkitűzése: a dezinformáció elleni harc.

Ez nem valami fikció, hanem egy április 18-án lezajlott szlovák delegáció története. A demokratikus alapelveket szinte minden pontban megsértő utat a szlovák közszolgálati média eltitkolta a választók elől, és  amikor Robert Fico, a legnagyobb ellenzéki párt vezetője erről a botrányról hírt adott, a szlovákiai Soros-hálózat sajtója gúnyosan elbagatellizálta az egészen elképesztő történetet: na és, nincs itt semmi látnivaló. 

A delegáció résztvevői – akik mindannyian elvileg pártpolitikailag független pozíciókat töltenek be – ugyanis nem kisebb vádat hoztak fel az ellenzéki és, tegyük hozzá, nemzeti-konzervatív pártok ellen, mint hogy választási sikerük után kiléptetnék Szlovákiát az EU-ból és a NATO-ból. Persze ez szemenszedett hazugság. Azért utaztak Brüsszelbe, hogy megtudják: milyen lenne a reakció, ha a szlovák nemzetiek, konzervatívok kommunikációs csatornáit, újságjaikat, közösségi felületei­ket egyszerűen elnémítanák a szeptemberi választások előtt.

Maga a tény, hogy a rendőrség és a titkosszolgálat aktív részvételével zajlik egy narancsos forradalom Szlovákiában, nem igazán lep meg senkit, északi szomszédunkat egy az egyben felzabálta az szélsőbaloldal fogságába került amerikai külügy és annak civil szervezetei. Volt viszont egy aspektus, amin rendkívül meglepődtem. Megesküdtem volna, hogy a huszonegy tagú csoportban ott lesznek a szokásos ál-NGO arcok: az Amnestyk, a Transparencyk, a Helsinkik és társaik. De nem így történt, és amit helyettük találtam, abból itt Magyarországon is nagyon gyorsan le kell vonnunk a következtetéseket.”

***

 

Nyitókép: Getty Images / rarrarorro

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 14. 13:02
'Ma is buki k a Zorban június 21 13:56': több száz éve egy egóenergia tereli őket, ami ellen nem lehet nemzeti-egóval harcolni. Csak ❤️-el. Már pedig a Szlovákokat foglyul ejtették, mert nem képesek visszaadni: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1kiai_magyarok 🤗🤨🤨🤨🤨
balbako_
2023. június 21. 14:58
Megy a maradék Európa elleni harc ott is.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. június 21. 13:56
Csodálatos az eredeti írás, érdemes végigolvasni! Nagyszerűen rámutat, mit művelnek az emberiség ellenségei, a gonosz és embertelen bolsevisták. Vagyis inkább, hogy Szlovákiában is ugyanazt a terrort folytatják a normalitás és tisztesség ellen, mint nálunk.
kilah P
2023. június 21. 12:47
A jelenlegi szlovák ellenzék nem nemzeti-konzervatív. Ficoék szocdemként identifikálják magukat, és a háborúellenes álláspontjuk miatt vannak útban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!