Tóta W. Árpád: A magyar kormányt azok tartják hatalmon, akik nem okosabbak, mint egy ötödikes

2023. június 09. 07:13

Szerinte a 14-16 éveseknek van igazán joguk beleszólni abba, mi történjen a Lánchíddal.

2023. június 09. 07:13
null

A HVG publicistája Facebookon osztotta meg a fővárosi lakógyűléssel kapcsolatos cikkének egy részletét, melyben arról értekezik, aggályos-e kikérni 14-16 éves gyerekek véleményét egy ilyen konzultáción.

Tóta W. Árpád két érvet is hoz annak indoklására, hogy miért legyen szavuk már a 14 éveseknek is egy ilyen kérdésben. Egyrészt szerinte

a magyar kormányt azok tartják hatalmon, akik nem okosabbak, mint egy ötödikes.”

Másrészt a középiskolásoktól a magyar oktatási rendszerben elvárják, hogy „biflázza be a XIX. század gazdaságpolitikáját, egészen a cséplőgépig”. Számon kérik tőlük, ki volt Clark Ádám, mi az a hídpénz, és tudniuk kell Széchenyi István életrajzát is.

A publicista úgy véli, ezek alapján ez a korosztály igenis illetékes a kérdésben. „A tizenévesek átlagban többet tudnak a Lánchídról, mint bármely másik korcsoport, és pláne többet, mint azok, akik szerint Oroszország a normalitás hazája” – írja a bejegyzésben idézett cikkrészletben. 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán 

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. június 10. 02:31
tótavé-kém bazzdmeg! remélem én még ötödikes SEM(!) va'ok neked kispöcörő..AZ ISTEN ÓVJON ATTÓL. AKIT TE OKOSNAK vagy fosságodhoz méltónak minősíts! Az máán' régen rossz, ha valakiről neked pozitiv véleményed van......
norbert1970
2023. június 09. 17:41
A Fideszt a szánalmas ,nyominger baloldali ellenzék tartja hatalmon.
Hattori
2023. június 09. 17:01
még ha így is lenne, fogadd el, ez a demokrácia, a többség akarata érvényesül. :)
DeGar
2023. június 09. 14:14
Azok pedig akik az ellenzék szekerét tolják, és ilyen írást produkálnak, azok egy szerényebb képességű ovis szintjéről is csak álmodozhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!