Szakértő: Semmilyen jel nem utal arra, hogy rövid távon békét kötnének a felek

2023. június 21. 20:36

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint többféle módja is lehet a rendezésnek.

2023. június 21. 20:36
null

Azzal, hogy Vlagyimir Putyin beismerte, hogy elhurcolták az ukrán gyerekeket, lényegében minden vitát semmissé tett, ami arról szólt, hogy ki a felelőse a jelenleg zajló háborúnak – jelentette ki Tarjányi Péter az Indexen Frontvonal című műsorában. A műsorban a szakértő kifejtette, hogy az orosz vezetés azért sürgetné a mielőbbi békét, mert győzelemként tudnák kommunikálni az eddig történteket. 

Tarjányi Péter az Ukajnában zajló belpolitikai folyamatokra is felhívta a figyelmet, emlékeztetett, hogy míg a háború elején 30 százalék körül volt

Volodimir Zelenszkij támogatottsága, mostanra 85-90 százalék körül van.

Szerinte ez egyértelműen mutatja, hogy az ukránok elégedettek a jelenlegi vezetés munkájával és hozzáállásával. A szakértő hozzátette, hogy

semmilyen jel nem utal arra, hogy rövid távon békét kötnének a felek.

Tarjányi meglátása szerint a háború többféleképpen is véget érhet: lehet, hogy az ENSZ békefenntartói hoznak létre egy semleges zónát a két ország között, vagy létrejön egy olyan katonai vonal, mint Észak- és Dél-Korea esetében. Említett egy harmadik forgatókönyvet is, mely szerint a jelenlegi orosz vezetés és Putyin bukása is lezárhatja a konfliktust.

A videót az alábbiakban tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 22. 07:48
Kétlem, hogy az ukránok "elégedettek a jelenlegi háborúval". A kb. 13-14 millió külföldön élő-tengódó nem lelkesedik a vezetőjükkel és inkább a békekötést sürgetnék. Gondolom a fiús családok sem küldenék 18 éves fiaikat a lövészárkokba meghalni pár m2 terület visszaszerzésért. Az Ukrajnába küldött nyugati tudósítók riportjaiban általában értelmiségi férfi vagy elegáns, kifestett, hosszú lakkozott körmű, angolul beszélő lány szokott nyilatkozni, mert a menekülő és nélkülöző lakosságnak erre nincs ideje és csak ukránul vagy oroszul tud. Tehát nehéz vélemény alkotni az ukrán nép szándékáról. Nem véletlen, hogy Zele minden nemzetközi konferencián jelen van online .
Kormánypárti2
2023. június 22. 07:48
Na ne már! Van az a támogatottság 110%-os is. Szakértő.... Csak azt nem tudjuk minek a szakértője?
deven
2023. június 22. 06:44
" 30 százalék körül volt Volodimir Zelenszkij támogatottsága, mostanra 85-90 százalék körül van." jah mert a 60% aki nem támogatta az elhagyta az országot.
BuffoMystery
2023. június 22. 05:43
Ki ez a Tarjányi? Ránézésre elmebeteg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!