Naivitás azt hinni, hogy minden nyugati eszköz elpusztíthatatlan

2023. június 11. 10:38

Semmi nem dőlt el Ukrajnában, sőt, az offenzíva teljesen még ki sem bontakozott.

2023. június 11. 10:38
null
Tarjányi Péter
Tarjányi Péter
Facebook

„Az ukrán ellentámadás elindulása után döbbenetes volt megint azt látni, olvasni mennyire kettészakadt a hazai társadalom és az itthoni média is…Az ukrán barát oldal gyors sikereket, lehengerlő nyugati technológiát várt a vágyelvű gondolati hozzáállás miatt….

Ehhez képest a támadás első 3 napja nagy áttörést nem hozott, ukrán veszteségi adatokat viszont igen. Itt jött aztán a »ló másik oldala«, amikor a hazai média komoly része azonnal »temetni« kezdte az offenzívát…Az orosz barát biztonságpolitikai szakértők természetesen hangos örömujjongással, ódákat zengtek Moszkva félelmetes erejéről, Kijev hamarosan bekövetkező bukását vizionálva…

A valóság ehhez képest sokkal árnyaltabb. Semmi nem dőlt el Ukrajnában, sőt az offenzíva teljesen még ki sem bontakozott. Tavaly nyáron és ősszel is 2 hónap kellett az ukrán áttöréshez ÉS!!! akkor is komoly veszteségek érték Kijev haderejét. Arról nem beszélve, hogy naivitás azt hinni minden nyugati eszköz elpusztíthatatlan. Miért lenne? Egy orosz-iráni drón, egy pontos tüzérségi találat ugyanúgy megsemmisíti a nyugati technológiát mint az oroszt. Egyszerűen nem léteznek CSODÁK egyik oldalon sem.

Emellett a támadás nehéz Ukrajna számára, mert Oroszországnak volt ideje felkészülni és erős védelmi vonalakat kialakítani. Arról nem beszélve, hogy a sikeres offenzíva egyik fő eleme – a MEGLEPETÉS – nincs jelen, hiszen az egész világ tudta, a jó idő bekövetkezte után jön Kijev akciója. Fenti tények alapján értelmezhetetlen mindkét oldal reakciója itthon…A harcok folytatódni fognak és a hadjárat „eredményeiről” – bármelyik fél vonatkozásában – hetek múlva lehet pontos következtetést levonni…Ez az igazság!”

***

Nyitó: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. június 11. 18:31
A Nyugaton a helyzet változatlan Erich Maria Remarque 1929-ben megjelent regénye. A szerző a könyv címeként a háborús propaganda egy jellegzetes frázisát használta fel. A főhős és társai a saját bőrükön tapasztalják meg, hogyan változik a háború kezdeti eufóriája kétségbeeséssé és félelemmé.
eresgé
2023. június 11. 16:46
hmm engem az lep meg hogy valaki ezen meglepődött. Az oroszok évtizedek óta ezek ellen az eszközök ellen gyártottak fegyvereket, nem a sajátjaik ellen, nem lep meg, hogy az ukránoknak a régi szovjet típussal jobban ment az oroszok is először szembesültek vele milyen amikor visszalő a saját.. persze mindent meg lehet magyarázni, az ukrán kiképzetlen, meg hülye de eddig azt hallgattuk hogy az orosz hülye és kényszersorozott aztán mégsem.. Ettl függetlenül ahogy mi 56-ban az ukránok is megtették amit megkövetel a becsület a továbbiak az őrültség és a tömeggyilkosság kategória amiért felelnie kell zelenszkinek meg persze ezaoknak akik tolják beléjük a fegyvert saját önös érdekből (jó, Európa hülyeségből).
Akitlosz
2023. június 11. 16:25
Nem a nyugati technika rossz, hanem az alkalmazásának a módja. A NATO hozzászokott a légi fölényhez a háborúiban. Az itt most nincsen. Viszont elfelejtettek az ukránok gondoskodni a csapatlégvédelemről. Ha nincsen légi fölény, akkor csak úgy szabad támadni, ha erős a csapatlégvédelem. Nem így tett Oroszország tavaly februárban illetve Ukrajna sem jelenleg, meg is szívják. 1944. december 16-án a német hadsereg légi fölény nélkül úgy törte át az amerikai frontot pillanatok alatt, mint kés a vajat tankokkal és gyalogsággal. Tüzérségi előkészítés is csak jelképes volt.
Akitlosz
2023. június 11. 16:18
„Az ukrán ellentámadás elindulása után döbbenetes volt megint azt látni, olvasni mennyire kettészakadt a hazai társadalom és az itthoni média is" 1. Ilyen a magyarországi politikai rendszer. Automatikusan és folyamatosan széthúzást gerjeszt. 2. Magyarországon is él egy nagy befolyású internacionalista népség, amelyik nem kötődik az élőhely országához, nemzetéhez pozitívan, hanem ellene ténykedik. Ez látszik meg a médiában is. 3. A kormányzat pávatáncot jár Ukrajna és Oroszország között. Egyik mellett/ellen sincsen igazán, ami értelemszerűen tükröződik a médiában is, amelynek jó része ugye kormánypárti. A többiről meg már írtam a 2-es pontban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!