Kurzuslökés

2023. június 13. 10:25

A Blokád egy szörnyű film. Egy ócska kurzus-mozi, amely nyilvánvaló politikai megrendelésnek akart megfelelni.

2023. június 13. 10:25
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„A Blokád egy szörnyű film. Egy ócska kurzus-mozi, amely nyilvánvaló politikai megrendelésnek akart megfelelni. Hogy az aktuális hatalom szeret ilyeneket látni – és dotálni –, az nem meglepő. Talán az sem, hogy mindig akadnak, akik ezt a hatalmat nem pusztán hajlandóak kiszolgálni, örömmel is teszik. Pénzért, vagy meggyőződésből? Nehéz eldönteni, bár azért annyira nem.

Tősér Ádámot, a Blokád című film rendezőjét nem ismerem, de most már nem is biztos, hogy meg akarom ismerni. Tősérnek ugyanis pontosan tudnia kell, ha valóban alkotónak hiszi magát, hogy amit összetákolt, nem több egy propagandisztikus torzónál, a valódi tényeket a jelenlegi kormány igényeinek megfelelni vágyó buhera. Hogy ezért még díjat is kap, hát csak egy újabb adaléka a rezsim gátlástalanságának, vagy ahogy Tamás Ervin írta közösségi oldalán: »szemérmetlenül pártos minden kiosztott díj, s egyre pofátlanabb a támogatások szelekciója. Nincs szégyenérzet.«

Vagy mégis van?”

Nyitókép: Köbli Norbert Facebook-oldala

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erossvass
2023. június 14. 10:22
Röviden: Német Péter, hülye vagy! Bővebben: Jó lenne,, ha kifejtenéd, a film állításaival ellentétben mik voltak a valóságos tények! Legalábbis szerinted, Petike.
írmag
2023. június 14. 09:58
Eljutottunk odáig, hogy nem a ti politikai megrendeléseteknek akart megfelelni! A valóság inkább gondolkodóba ejthetne benneteket!
Vakfolt
2023. június 13. 21:46
szörnyű ócska kurzus-mozi összetákolt propagandisztikus torzó valódi tények megfelelni vágyó buhera gátlástalanság szemérmetlenül pártos pofátlan Nincs szégyenérzet Nagyon erőlködtél pöti, de valós tartalom híján erőtlenek a vaskos kifejezések. Nagyon tetszik a "valódi tények" kifejezés, elárulja, hogy milyen beteg fasz gondolkodásod van. A tény, az valódi, ami meg nem valódi, az a hazugság. Tehát tényeket ábrázolnak a filmben, de az szerinted nem is valódi. Szar lehet neked lenni.
NTLLK
2023. június 13. 20:36
Nézze, Péter! A Blokád egy jó film. Maga is tudja. Ezért szomorú, hogy mindenféle hülyeséget kell összehordania róla. Dehát ezért lökik a suskát... Én megértem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!