Súlyos csapás

2023. június 21. 17:35

Az eset mutatja az ellenzéknek a hatalommal szembeni kiszolgáltatottságát – és azt is, hogy nem érdemes a politikában őszintének lenni.

2023. június 21. 17:35
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„Súlyos csapás

Ha tényleg három milliárd Ft körülre büntetnék meg az egykori ellenzéki összefogás pártjait az ÁSZ-állásfoglalás alapján, súlyos helyzetbe kerülnének az ellenzéki pártok. Állami támogatásuk nagy része egy időre elveszne, csak a frakciótámogatás maradna meg – pont az európai és helyhatósági választások előtt. Az eset mutatja az ellenzéknek a hatalommal szembeni kiszolgáltatottságát – és azt is, hogy nem érdemes a politikában őszintének lenni.”

 

Nem ússza meg az ellenzék a tiltott külföldi kampányfinanszírozást, de a bírság összege még kérdéses

Sajtóhírek szerint akár 3-3,5 milliárd forint körüli büntetés is járhat hat ellenzéki pártnak, amiért a tavalyi országgyűlési választás kampányában külföldről kaptak anyagi támogatást. Az ÁSZ ugyanakkor közölte: egyelőre nincs döntés az ügyben.

 

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2023. június 22. 13:50
Tibike, inkább pislogj! Neked kellene a legjobban tudnod, amig mentelmi jog van, nincs se őszinteség, se igazság.
zolizolizoltan
2023. június 22. 13:11
Nem lesz büntetés, mert a Fidesznek nincs szüksége rá.
amca
2023. június 22. 08:42
Látod nagyattilla, milyen barom vagy. Ma ,mikor a GPS ,minden lépésedet figyeli,. Buttha Baromez voltál egész életedben. Ostoba firkász. Az amy FBI, meg a CIA ,minden USD mozgásáról jobban tud ,mint te. Firkász Bun COOO.
FeketeFehér
2023. június 22. 06:57
Bakker, ki áll egy Kocsis Máté féle tuskó, aki alapértelmezésben nincs tisztában az Állami Számvevőszék jogosultságaival, miszerint is nekik a központi költségvetésből származő pénzek elkötésének a vizsgálatára van jogosultságuk, minden más bevételt nem is vizsgálhatnak, mert nincs semmi ismeretük. Törvény nem tiltja, hogy alapítványok, mozgalmak külföldön élő magyaroktól gyűjtsenek a céljaikra pénzt. Bazdmeg fidesz, tiltsátok be, hogy külföldi magyarok utaljanak Magyarországra pénzt, oszt kész. De ez a tekergés, amit Kocsis csinál, az szánalmas. Vagy basszátok meg, tiltsátok be az ellenzéki pártokat, oszt annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!