Töröljük el a pedagógusnapot!

2023. június 04. 13:33

Ne tegyünk úgy, mintha ebben az országban a társadalom elsöprő szeretete övezné a tanárokat.

2023. június 04. 13:33
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„Töröljük el a pedagógusnapot!

Ne játsszuk meg magunkat! Ne tegyünk úgy, mintha ebben az országban a társadalom elsöprő szeretete övezné a tanárokat. Ne tegyünk úgy, mintha nem találnánk épp elegendő szülőt, akik nagyon is haragszanak a gyermekeiket tanító pedagógusokra, mert szerintük igazságtalanul adtak rossz jegyet nekik. Ne tegyünk úgy,mintha legtöbbször a legjobb szakemberek kerülnének az oktatási szférába, hiszen - elvégre nem mindenki saját bankszámlája ellensége - sokan nagy ívben elkerülik az iskolát és inkább a magánszférába mennek dolgozni. Ne tegyünk úgy, mintha a társadalom széles tömegei kimentek volna tüntetni a közoktatás tarthatatlan helyzete miatt - igaz, még a pedagógusok nagy része sem állt ki magáért és a kollégáiért.

Mivégre akkor a képmutatás? Legyünk őszinték és az ország vezetése törölje el a pedagógusnapot! Egy ilyen lépés megfelelne Magyarország vezetése tanárokhoz való hozzáállásának is és meglehet, további népszerűségi pontokat lehet szerezni a társadalom nem pedagógusok által alkotott nagy többségében is.

Aztán, ha majd egyszer a tanárok és az ovódapedagógusok jóval az átlagfizetés felett fognak keresni, ha majd a történelemtanároknak nem lesz luxus az egyiptomi piramisok megnézése, a zenetanároknak a milánói Scalában operaelőadások megtekintése, ha majd a magyar nép nagy része szeretni fogja a pedagógusokat, nos akkor visszaállíthatjuk a pedagógusnapot.

De addig igazán befejezhetnénk ezt a nemzeti álszenteskedést.”

***

Nyitókép: Facebook

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik