Vásárhelyi Mária is megszólalt Libri-ügyben

2023. június 14. 12:31

A szociológusnak nem tetszik a könyvesbolt-hálózat új tulajdonosa.

2023. június 14. 12:31
null

„Tegnap rendeltem utoljára a Bookline-on, ma vásároltam utoljára a Libriben” – írta Vásárhelyi Mária szociológus a közösségi oldalán.

A szociológus egy korábbi Facebok-posztjában pedig azt írta: „az milyen érzés lehet, amikor este még úgy fekszel le, hogy egy független könyvkiadó szerzője vagy és reggel arra ébredsz, hogy egy közpénzekkel kistafírozott, kormánypárti , populista »think tank« istállójába tartozol?”

Ahogy portálunk is beszámolt róla szerződést kötött a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről. Ennek eredményeképpen az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tisza009
2023. június 15. 18:40
az milyen érzés lehet, amikor este még úgy fekszel le, hogy egy független könyvkiadó szerzője vagy és reggel arra ébredsz, hogy egy közpénzekkel kistafírozott, kormánypárti , populista think tank istállójába tartozol? Szerintem jobb, mint az, hogy reggel arra ébredsz, hogy így nézel ki.
fabulon a bőre őre
2023. június 15. 08:07
este még úgy fekszel le, hogy egy független könyvkiadó szerzője vagy és reggel arra ébredsz, hogy egy közpénzekkel kistafírozott, kormánypárti , populista "think tank" istállójába tartozol? Helyesen: "este még úgy fekszel le, hogy egy "független, objektív" könyvkiadó istállóban röfögő szerzője vagy és reggel arra ébredsz, hogy egy fasiszta, hibrid rezsimmel aláásott választási autokrácia közpénzekkel kistafírozott, kormánypárti, populista, propagandagépezet szemétdombjába tartozol?” Kokott lámpaernyőjű Maris meggyengült fejileg.
Robert69
2023. június 15. 07:52
Olyan ez mint amikor a nyáj béget, előbb utóbb mindegyik megszólal..........
medvemagyar
2023. június 14. 23:43
Marika, drága, higgye el, fodrász nélkül ez nem fog sikerülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!