Mi és az unokáink fizethetünk Orbán pénztárcájának

2023. június 06. 22:15

...a nagy étvágyú Mészárosnak.

2023. június 06. 22:15
null
Juszt László
Juszt László
Facebook

„A koncesszió az állam által nyújtott engedményezés, melynek alapján bizonyos tevékenységek gya­kor­lá­sá­nak jogát visszterhes, határozott idejű szerződésben engedi át úgy, hogy a jogo­sult­nak időben és területileg korlátozott piaci monopóliumot (!) biztosít.

Tekintsünk most el attól az apróságtól, hogy esetünkben kész autópályákat kaptak, amelyeket mi fizettünk és fizetünk ma is az üzemanyagok árában elrejtett és csendben “szervült” díjakkal.

S persze a magyarországi koncesszió “természetesen” másban is különbözik a világ egyéb tájain működőktől. Másutt ugyanis a koncesszor pénzt nem kap a monopólium mellé. Az ő kockázata a vállalkozás. Nálunk NEM.

Ezt azzal indokolják Orbánék, hogy az autópálya díjak továbbra is az államnak folynak be. Magyarán a koncesszornak semmilyen kockázata nincsen. Ellenkezőleg! Előnye viszont igen. Ugyanis mostantól garantáltan csak ők építhetnek autópályát - konkurencia nélkül - így a következő 35 évben olyan áron ahogyan csak akarnak. Mi és az unokáink pedig fizethetünk Orbán pénztárcájának, a nagyétvágyú Mészárosnak.”

Nyitókép: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik