Elképesztő bűnözést szabadítana ránk a migránskvóta

2023. június 20. 18:22

Ma Orbán Viktor vezetésével csupán néhány reálisan gondolkodó jobboldali politikus meri beismerni nagy nyilvánosság előtt, amit Merkel 2010-ben már megtett: vagyis hogy a multikulturalizmus megbukott.

2023. június 20. 18:22
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Úgy tűnik, hogy Brüsszelben egyre elszántabbak azzal kapcsolatban, hogy bevezessék a kötelező áttelepítési kvótát, hiszen az Unió belügyi biztosa a napokban azt mondta, hogy az mindenkire, még a rendelkezést elutasító tagállamokra nézve is kötelező érvényű lesz. Ugyanakkor Brüsszel ezzel az intézkedéssel csak a bajokat terítené szét a tagállamok között.

Hogy a probléma gyökerét megértsük, érdemes visszaidéznünk egy, a nyugati liberális elit és a brüsszeli kör által ünnepelt politikus 2010-es szavait. Ez a vezető 2010-ben azt mondta, hogy  a multikulturális társadalom építéséről szóló kísérlet megbukott. Úgy fogalmazott, hogy az álom, amely szerint a »multikultiban« az emberek »boldogan élnek egymás mellett« egyszerűen nem működik és a bevándorlóknak többet kell tenniük a beilleszkedésért, például meg kell tanulniuk a befogadó ország nyelvét.

Őszinte mondatok ezek, amelyekért ma, 2023-ban már biztosan szélsőségesnek, szalonképtelennek, vagy akár nácinak bélyegeznének egy jobboldali politikust. Csakhogy ezek a szavak 2010-ből, Angela Merkel akkori német kancellártól származnak. Bizony, ő volt az, aki 2010-ben már pontosan látta azt, hogy mi történik Németországban és a nyugati világban akkor, ha különböző kultúrájú emberek egymás mellett és nem együtt próbálnak meg élni. Persze Merkel az idők szelét megérezve 2015-ben már arról beszélt, hogy »Wir Schaffen das«, vagyis hogy országának sikerült majd integrálnia a bevándorlókat.

Ugyanakkor most, 2023-ban nem is lehetnének igazabbak Merkel kancellár 2010-es szavai. Csakhogy ma Orbán Viktor vezetésével csupán néhány reálisan gondolkodó jobboldali politikus meri beismerni nagy nyilvánosság előtt, amit Merkel 2010-ben már megtett: vagyis hogy a multikulturalizmus megbukott.”

Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeraMayer
2023. június 21. 04:15
Tegnap az ATV híradóban: "Kérdeztük kvóta ügyben a DK és a Momentum képviselőit, de nem kívántak ez ügyben nyilatkozni". Vajon miért nem? Ha nem nyilatkoznak, akkor elhisszük nekik, hogy a betelepítési kvóta ellen vannak? Ha meg mellette vannak, az olyan, mintha önként a kardjukba (vagy dugába) dőltek volna. Meddig tudják fenntartani a struccpolitikájukat? Mindenesetre pl Bohárnak fel van adva a magas labda, csak le kell ütnie. Én csak ezt kérdezném tőlük folyamatosan: Mi a véleményük a "kötelező szolidaritásról?" - (brüsszeli megnevezése az erőszakos betelepítésnek).
LancelotDuLac
2023. június 20. 23:22
"Elképesztő bűnözést szabadítana ránk a migránskvóta" főleg a szabadon engedett embercsempészekkel együtt!
Salitis
2023. június 20. 22:46
Nehogy már ezt a buta liba merkel heroizáljuk!!! Ha 2010-ben még volt esze, és látta mennyit ér a multi kulti, mi történt vele 5 év alatt? Agg-kori elhülyülés, vagy csak van az a (soros)pénz, amitől az ő haja is korpásodik?
Bástyaelvtárs
2023. június 20. 22:13
2015 ben volt par 100ezer menekült aki bejutott az országba. Persze eszük agában nem volt mo on maradni egynek sem. Egy szegeny es idegengyűlölő országbol mindenki menekül.Persze az osztrakok idoben lezárták a hataraikat es csak akkor nyitották meg mikor merkel azt mondta nemetorszag befogadja őket. Mert mo on olyan embertelen kormények kozott tartották a szir menekulteket, h azt mondta, h ezt civilizált kormany nem nezheti tétlenül. Valojában hálás lehet a sok vérbirka merkelnek kulonben meg ma is nalunk lenne az a tobb 100ezer ember. Es akkor a menekültelosztasi kvóta bevezetéséért sivalkodnátok itt :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!