Demkó Attila: Ha nem érnek el sikereket az ukránok, a Nyugat inkább a tárgyalások felé terelheti Ukrajnát

2023. június 11. 09:10

A szakértő szerint a jelentős erők ellenére sem sikerült gyors áttörést elérniük, így az ellentámadás inkább a herszonira, mintsem a harkovira emlékeztet.

2023. június 11. 09:10
null

„Olyan nagy az ukrán és orosz potenciál közötti különbség, hogyha nem sikerül komoly eredményeket elérni az ellenoffenzíva során, akkor előfordulhat, hogy a Nyugat is inkább a tárgyalások felé terelné Ukrajnát” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének vezetője.

„Egyértelműen megindult az ukránok nagy ellentámadása, amelyet Kijev a nyugati szövetségeseitől kapott harckocsikkal hajt végre. Az offenzíva fő irányának Tokmak, így Zaporizzsja megye tűnik, tehát

– értékelte az ukrán erők mozgását Demkó Attila.

Elmondta, hogy nagyobb ukrán sikerekről nem tudni, ám valószínűleg ilyen egyelőre nem történt, máskülönben Kijev minden bizonnyal már bejelentette volna.

Ukrajnának a jelentős erők ellenére sem sikerült gyors áttörést elérniük, így az ellentámadás inkább a herszonira, mintsem a harkovira emlékeztet, tehát amikor nagy frontális ukrán támadások nagy ukrán veszteségeket hoztak – emlékeztetett a tavalyi heves herszoni harcokra a szakértő.

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2023. június 11. 23:24
Vagy eszkalálnak: mehetnek a vágóhídra a hoholok mellé a lengyelek, a baltiak, a románok, a csehek. Végül mi sem tudunk kimaradni.
mamarizsa
2023. június 11. 15:02
Demkóra oda kell figyelni, de ez pint a semmi semmizése volt. Senki se számított gyors áttörésre, ahhoz brutális fölenyben kell lenni a támadónak, és az oroszok fél éve erődítenek, brutális védelmi vonalakat építettek ki,szinte lehetetlen az áttörés, ha nem vágják el az utánpótlásvonalakat, illetve nem találják meg a megfelelő orosz parancsnokot, aki le lehet fizetni..
Akitlosz
2023. június 11. 14:44
Már megint nem tud semmit, csak a saját fantáziáját "elemzi". :-(
APESZ72
2023. június 11. 14:28
Minden célt elértek, jöhet a béke ! Az olajat és gáz - többszörös áron - az USA-tól kell venni. Az Ukránok minden, segítségül küldött fegyvert ki fognak fizetni, akkor is ha belehalnak. 10 millió ukrán hagyta el hazáját és jelent meg kiváló munkaerőként a Nyugat gyáraiban. Az, hogy két szláv nemzet írtja egymást csak hab a tortán. Minden a terv szerint alakult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!