Orosz források szerint is sikert értek el az ukrán csapatok

2023. június 11. 13:19

Újabb és újabb orosz védelmi vonalak vannak az elfoglaltak mögött és nem sikerült az oroszokat bekeríteni.

2023. június 11. 13:19
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Velyka Novosilkától délre orosz források szerint is sikert értek el az ukrán csapatok. Ukrán forrás szerint 95 négyzetkilométert foglaltak el – az oroszok a terület nagyságáról nem beszélnek.

Mit jelent ez? Sokat még nem – újabb és újabb orosz védelmi vonalak vannak az elfoglaltak mögött és nem sikerült az oroszokat bekeríteni.

A történelmi párhuzamok persze veszélyesek, de van erejük, ezért határozottan politika-semlegesen hasonlítsuk össze a második világháború két nagy stratégiai műveletét a jelen helyzettel. 1943-ban a német hadsereg nem használta ki a harkovi győzelem lendületét és modern harckocsikra és tüzérségre várva csak akkor támadott Kurszknál, amikor a szovjetek már mélyen beásták magukat – és várták is a támadást. 1944-ben viszont a Bagratyion hadműveletben a túlerőben lévő szovjetek meg tudták téveszteni a németeket, és hatalmas győzelmet arattak, teljesen szétverve a német Középső Hadseregcsoportot.

Citadella vagy Bagratyion lesz ez a művelet? Nem tudom, de inkább a Citadellára hajlok. Nagyon mélyen beásták magukat az oroszok.

Más: ahogy jönnek az információk, egyre inkább arra hajlok, hogy nem tudatos robbantás történt a kahovkai gáton.

Az aligha kérdéses, hogy az oroszok aknázták alá a gátat, az ő kezükben volt.

De teljesen felkészületlenül érte az orosz (és az ukrán) csapatokat is a víz, jönnek ki a videók folyamatosan. De ez nem szimpla »baleset«, azaz nem egyszerűen a víz rágta át magát a meggyengült gáton. A véletlen robbantás lehetséges, ez történt a Margit híddal 1944-ben, 40 német utász is ott maradt.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 12. 08:14
Az ukrán szót egyre inkább idézőjelbe kell tenni és ulránpártit használni helyette. Legalábbis ebben az ellentámadásban alig van ukrán fegyver és katona is egyre kevesebb. Lassan hivatalosan is ki kell mondani, hogy itt az USA és csatlósai viselnek háborút Oroszország ellen. Azért nem a NATO, mert abban mi is benne vagyunk és mi nem szálltunk be.
kamasuka
2023. június 11. 21:48
Ezt olvasd el hülye Demkó! https://simplicius76.substack.com/p/anatomy-of-a-nato-planned-trained Aztán tapsikolj mennyire ügyesek az ukránok! :D Faszrahúzás tipikus esete történik: https://www.szilajcsiko.hu/single-post/amikor-az-iluzio-talalkozik-egy-jol-iranyzott-panceltoro-raketaval-mindig-a-rakata-nyer Aztán jönnek ők: https://twitter.com/ILRUSSO12/status/1667542714638819331 :D
Kanóc
2023. június 11. 20:42
Nekem egy sokkal egyszerűbb teóriám van. Tulajdonképpen az egész kkm-et egy tömeges túszmentési akciónak látom, ezért halad lassan, mintha hímestojásokon görögnének az orosz páncélosok. Az ukrán vezetés ezelőtt is éveken át szart az ottani lakosságra és mindenféle eszközzel sanyargatta őket (fizetés- és nyugdíjmegvonás, anyanyelv betiltása, belügyminisztériumi szabadcsapatok általi kínzások, kivégzések, rakétatámadások, stb.), nem okoz nekik problémát valamennyi vízihulla, vagy dögvész, járvány, mezőgazdaság ellehetetlenülése, semmi. És egyébként is, minden természeti katasztrófa komoly humánerőforrást igényel a mentéshez, a kialakult helyzet kezeléséhez, tehát (ismét) túszul ejtik a lakosságot, csak most egy okozott természeti katasztrófa által, hogy minél inkább lekösse az ott állomásozó orosz haderőt. És persze a krímiek is basszák meg, dögöljenek szomjan, stb. Szóval innen nézve nem olyan bonyolult.
stug
2023. június 11. 20:18
Muszka rakéta-sorozatvető szétcsapása HIMARS-srapnellel: https://m.youtube.com/watch?v=8I6BwYuEfRg&pp=ygUId2FybGVha3M%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!