Meghaladni Trianont

2023. június 04. 14:00

Nincs az az erő, ami területeket visszajuttatna Magyarországnak, határok tologatását Magyarország elérni nem tudja.

2023. június 04. 14:00
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Meghaladni Trianont

Amit egy évszázaddal ezelőtt szétromboltak, ma már visszacsinálni nem lehet. Nincs az az erő, ami területeket visszajuttatna Magyarországnak, határok tologatását Magyarország elérni nem tudja. Egyet viszont tehet: visszaegyesíteni a nemzetet. Ha valaki nem vette volna észre, immár több mint egy évtizede éppen ez történik. A kettős állampolgársággal, a szavazati joggal, a magyar műemlékek felújításával, a diaszpóra megszervezésével. Ez a megfelelő válasz Trianonra. Meghaladni, hátunk mögött hagyni, nemzetként menni tovább előre.”

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ericco
2023. június 05. 09:24
Ezzel szemben a gyakorlat az, hogy a magyar kormany a hataron tuli magyarokat is megosztja, ugyanis csak azokat tamogatja, akik beallnak a sorba, azok ellen, akik esetleges kritikat fogalmaznak meg, pedig hergelnek az ottani, kozpenzzel busasan tamogatott propagandamediaikban. Pl. Felvideken, ahol emiatt ismet nem lesz magyar osszefogas a szeptemberi valasztasokon, aminek kovetkezteben valoszinuleg ismet nem lesz magyar part a szlvoak parlamentben. Ugy nem lehet magyarsagot egyesiteni, ha csak azt tekinted magyarnak, aki hozzad hasonloan latja a vilagot. Ezek 20. sz.-i reflexek, megkostoltuk mar a jobb- es baloldali izet is. Nem volt finom.
Vakfolt
2023. június 05. 08:29
"Nincs az az erő, ami területeket visszajuttatna Magyarországnak, határok tologatását Magyarország elérni nem tudja." De van az az erő, úgy hívják gazdasági erő. A határok persze fizikailag nem mozdulnak, talán nem is kell, de a gazdasági térségek egybenyílnak.
Hurka
2023. június 05. 08:22
Az élet mindig ajánl fel lehetőségeket, a bölcs ezt tudja az okos fel sem ismeri.
Osztap Bender
2023. június 05. 06:55
Minden akkori politikust, katonát, civilt akik közreműködtek az akkori magyar hadsereg "leszerelésében", hazánk védtelenné tételében, törölni kell történelmünkből. Azért, hogy ne felejtsük el gyalázatos tettüket, betonból készült, budit ábrázoló szégyenfalon, szarral felírva kell közzétenni neveiket valamelyik szeméttelepen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!