Karácsony: Gyertek velem! Én sem megyek sehova

2023. június 22. 10:23

Balliberális logika alapján tehát hazafi az, aki háborúra vágyik.

2023. június 22. 10:23
null
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„A Soros-hálózathoz bekötött TI hűségnyilatkozatát aláíró jelöltek akkor vállalták, hogy képviselővé választásuk esetén az Országgyűlésben mindent megtesznek az amerikai szervezet javaslatainak megvalósítása érdekében.

A sima modorú Karácsony tehát nem a magyar választók iránti hűséghez adta a kézjegyét, hanem egy idegen szervezet javaslatai mellett kötelezte el magát. Csak hát erről elfelejtette tájékoztatni a választóit. Ezzel kapcsolatban később Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója publicisztikát írt a Magyar Nemzetben, s az esetet az elmúlt harminc esztendő legnagyobb botrányának nevezte. Igaza volt. Valóban felháborító, amikor »egy képviselő nem a választóinak, a hazájának vagy éppen a pártjának kíván megfelelni, hanem egy amerikai alapítványnak tesz hűségnyilatkozatot«.

Karácsony az ATV-ben tett kijelentésével ennél is nagyobb botrányt keltett, hiszen élesen szembement a magyar kormány békét szorgalmazó törekvéseivel. Igaz, ezzel megfelelhet az őt hátulról bábuként mozgató DK-vezérnek, aki nem egyszer jelezte, hogy a kormányellenes harchoz puhának tartja. 

A főpolgármester nemrég bizonyította keménységét: keresetet nyújtott be a Magyar Államkincstár ellen, hogy a közigazgatási per megnyerése esetén ne kelljen megfizetni a szolidaritási hozzájárulás 25 milliárd forintos mértékét.

Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, a kormány a fővárosi önkormányzat zsebében turkál, amikor annak bevételét elvonja a központi költségvetés céljaira.

Karácsony tehát tengelyt akaszt a kormánnyal, hogy megfeleljen a hazai balliberálisok erős emberének, aki megmondja, ki az igazi hazafi, ki az, aki nem pocsék ember.

Néhány hónappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc azt tudta írni a Facebook-oldalán, hogy pocsék ember az, aki nem hajlandó meghalni Ukrajnáért. Balliberális logika alapján tehát hazafi az, aki háborúra vágyik, harcol a nemzeti kormány ellen, idegen érdekeket szolgál, és persze mindig kifogy a mások pénzéből. Miként Karácsony Gergely. »Gyertek velem!« – írta a közösségi oldalán. Hozzátehette volna: én sem megyek sehova.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 06:24
Jól van Atika..a heti penzum már megvan..
bende85
2023. június 22. 12:32
Pedig anyádba elmehetnél már végre. Oda szívesen el is kísérlek
síróbohóc
2023. június 22. 11:15
Nagyon szép sivalkodás, Attila bácsi. Fel a fejjel, nem lehet már sok vissza a nyugdíjig.
olajfa1
2023. június 22. 11:11
Pedig a Lánchídról a Dunába SÉTÁLHATNÁL! természetesen nagyon szabadon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!