Egy ilyen rendszerben nem képzelhető el, hogy a hatalom bármelyik képviselője megbukik

2023. június 28. 13:25

Azzal, hogy Varga Judit lett a Fidesz EP-listavezetője, nem új feladatot kapott, hanem megbukott.

2023. június 28. 13:25
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Sok minden más mellett azért jelent problémát, ha egy párt olyan sokáig van olyan domináns pozícióban, mint a Fidesz, mert a rendszer egy idő után már irreálisan kevés energiát fordít az ország működtetésére, és irreálisan sokat a saját tökéletességének bizonyítására. Az ilyen rendszerekben például fontosabb kitartani az oroszbarát politika mellett, még akkor is, ha ezért hatalmas árat fizet minden magyar ember, mert a hatalom szempontjából nagyobb kockázat elismerni azt, hogy az elmúlt tíz évben hibáztunk, mint nekiállni a hiba kijavításának. Egy ilyen rendszerben akkor is akkumulátorgyárakat építünk, ha mindenki látja, hogy ennek semmi értelme, mert ellenkező esetben megdőlne a rendszer tévedhetetlenségébe vetett hit, márpedig az a hatalomnak fontosabb a jövőnknél is.

És egy ilyen rendszerben nem képzelhető el, hogy a hatalom bármelyik képviselője megbukik. Vagyis persze megbuknak, de ezt tagadja a rendszer, és ilyenkor halljuk a jól ismert frázist, mely szerint »érdemei elismerése mellett új feladatokat kap«.

Nekünk viszont érdemes nem bedőlni ennek a színjátéknak. Azzal, hogy Varga Judit lett a Fidesz EP-listavezetője, nem új feladatot kapott, hanem megbukott. Teljesen jogosan, mert kinevezése óta botrányt botrányra halmozott, influenszerként jobban teljesített, mint miniszterként. Amennyire lehet tudni, nem hatalmi ármány áldozata lett, nem volt semmilyen belső leszámolás, egyszerűen politikusként annyira rossz teljesítményt nyújtott, hogy mennie kellett.

Ha nem dőlünk be a színjátéknak, ha nem gondoljuk azt, hogy ez a döntés is csak Orbán Viktor egy újabb ördögi lépése a sakktáblán, akkor ez siker a független nyilvánosságnak, és részben siker és útmutató az ellenzéknek. A sajtó feltárta az egészen döbbenetes botrányokat a minisztériumban, a Fidesz túl akart lépni rajta, de a következetes és kitartó támadások miatt be kellett látnia, hogy nem tudja megtenni, és ezért egy fontos emberét most fel kell áldoznia. A rendszer bukását pedig nem egy nagy kordonbontás fogja elhozni, hanem sok tucat ilyen eredményből fog felépülni.”

***

Nyitókép: Varga Judit Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. július 13. 21:44
Varga Judit nagyon tehetséges nő..... szerintem csak az volt a baj vele , hogy nem volt elég kemény
kolozsv
2023. június 29. 11:11
"Egy ilyen rendszerben nem képzelhető el" Ez is képzeleg, mint Lattmann a másik cikkben. :D:D:D "Elképzelhető", hogy az oroszok rászedték Magyarországot. :D:D:D Annyira kemény ez az ellenzék.
Aerion
2023. június 29. 09:47
Télleg? Te figyelj egy kicsit péter. Van neked egy parlamenti képviselőtársad, aki a meredt faszáról készített kedves képeket néhányak számára egy pizzaétlap társaságában. Kolbászos pizza, tudod. Megmagyaráznád, hogy ő miért parlamenti képviselő?
fsanyec
2023. június 29. 08:32
Ezt az irományt egy nagy fardugás után irhatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik