Lánchíd és a berlini gyors: autósellenes fundamentalisták foglya lett Budapest

2023. június 23. 21:58

Az azonban kifejezetten visszatetsző, hogy egy nyílt politikai állásfoglalást jelentő ellenzéki kampánytéma mellé rejtenek el egy tisztán közlekedési, forgalomtechnikai kérdést.

2023. június 23. 21:58
null
Almássy Kornél
Index

„Alacsonynak mondható részvétel mellett most vasárnap ért végett az úgynevezett első Budapesti Lakógyűlés, amelynek négy kérdése közül talán ha egy értelmezhető: a Lánchíd forgalmi rendjével kapcsolatos. Ez így szól: Ön szerint milyen legyen a közlekedés a Lánchídon? Továbbra is sűrűn és dugók nélkül járhassanak a buszok vagy A felújítás előtti, a jelentős dugók ellenére is?

Már a kérdés megfogalmazása is komoly nyelvhelyességi kéréseket vet fel számomra, (a magyartanárom biztos csúnyán nézett volna…)

Az azonban kifejezetten visszatetsző, hogy egy nyílt politikai állásfoglalást jelentő ellenzéki kampánytéma mellé rejtenek el egy tisztán közlekedési, forgalomtechnikai kérdést.

Mindezt persze úgy, hogy a kérdésben ott a kívánt válasz, hiszen a kérdés azt tükrözi, mintha csak a dugókról kellene szavazni, márpedig ugyan ki szavazna a dugókra? Őszintén szólva a személyes politikai ízlésemtől távol áll, hogy egy szakmapolitikai kérdést népszavazásra bocsátanak, de ha már ezt teszik, akkor legalább csinálnák rendesen és korrekt módon.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2023. július 06. 15:52
"Ön szerint milyen legyen a közlekedés a Lánchídon? Továbbra is sűrűn és dugók nélkül járhassanak a buszok vagy A felújítás előtti, a jelentős dugók ellenére is?" Ehhez tuti egy egész bizottság kellett.
Lajosbela
2023. június 24. 14:17
Már cím is baromság. Miért kell egy ilyen üresfejűséget szemlézni? A politikailag baráti oldalon is kell értelmes gondoltanak lennie, ha már nem lehet politika nélkül élni.
Igazszó
2023. június 24. 13:17
Ami judapesten folyik, az zöld-vörös, zsidó-kommunista terrorizmus. De judapest nem érdemel mást.
mokány
2023. június 24. 11:15
Sur le pont d'Avignon - dallamára akaródzik . " készen áll , már a híd , érdeklődnek Avinnyonból , hogy , hogy volt ? "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!