Az EP aljas húzásának margójára…

2023. május 25. 16:27

Tisztázzuk: az uniós elnökség nem jog, hanem kötelezettség.

2023. május 25. 16:27
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Az Európai Parlamentnek nem tetszik, hogy Magyarország békepárti. El akarják venni hazánktól a 2024. második félévi uniós elnökséget. Ezzel a magyarellenes húzásukkal is nyomást akarnak gyakorolni ránk, bele akarják kényszeríteni Magyarországot a háborúba.

De tisztázzuk: az uniós elnökség nem jog, hanem kötelezettség. Amit vállaltunk, azt tisztességgel teljesíteni fogjuk, ezt nem veheti el tőlünk senki. Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja. Már korábban is ellátta az EU Tanácsának soros elnökségét, és így lesz ez 2024-ben is. Jól haladunk az uniós elnökség előkészítésével és olyan fontos, a bevándorláspártiak számára nem kívánatos témákat kívánunk napirendre venni, mint az európai demográfiai kihívások, a migráció helyett a családpolitika.

De van egy olyan prioritásunk is, amitől az Európai Parlament igazán tarthat: szeretnénk megerősíteni az uniós intézmények fölötti jogállamisági vizsgálat rendszerét. A Szerződések jogállami kitételei ugyanis az Unióra és annak intézményeire is vonatkoznak!”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. május 27. 07:50
Ez a nő kicsit bolond és rendkívül agresszív. Szemrebbenés nélkül hazudik, önbizalma tengermély és akkora az arca, hogy alig fér be a parlamentbe, gátlástalansága pedig mérhetetlen. Alázat, tisztelet, jellemesség nagyívben kerüli. Nem csoda, hogy a férje hanyatt-homlok menekült tőle. Ez jutott nekünk..
Nemkellnév
2023. május 26. 18:35
Nem szerelmes vagyok ebbe a nőbe, de rendkívüli módon értékelem azt, amit gondol hazánkról és amelletti kiállásról.
Lajoss
2023. május 26. 17:00
Jogállamban Juditka már régen múlt idő.
machet
2023. május 26. 15:00
Az a helyzet hogy nekik nem számít semmi.Majd felmentenek e kötelezettség alól.Persze a mi érdekünkben azt is.A hálózat működik és szorítanak kifelé minket.Mennyire ismerős ez az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!