Az utolsó beszélgetés Vágó Istvánnal egy nappal a halála előtt

2023. május 02. 06:24

Felvetettem Vágónak, hogy a DK Orbán elleni feljelentését hazaárulás címén kellett volna megtenni.

2023. május 02. 06:24
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Miután elküldtem Vágó Istvánnak a pápalátogatásról írott viccesebb cikkeimet  (ezt és ezt), amit nagy tetszéssel fogadott, először felvetettem neki, hogy a DK Orbán elleni feljelentését hazaárulás címén kellett volna megtenni. Ezt érti a magyar ember, és a cselekménynek ez a minősítése a Btk.-ban. Vágó István azt írta, a feljelentést ő javasolta az elnökségnek, bár az ötlet nem tőle származik. Mint írta, az eredeti tervezet hazaárulásról szólt volna, de a feljelentés előre várható elutasítása miatt hamis vád és egyéb jogcímeken visszavághattak volna.

Erre azt írtam, hogy az ilyesmit be kell vállalni, és esetleg nem a bűncselekmény minősítését kellett volna megváltoztatni, hanem a feljelentést ismeretlen tettes ellen kellett volna megtenni. Orbán tetteit, a felelősségét megírva a feljelentésben, mint ami megalapozza a hazaárulás büntetőjogi tényállását. »Hidd el, Pista, ilyeneken múlik« – írtam neki a Messengeren. De szerinte jobb volt, hogy inkább a feljelentés alanya Orbán volt, mint egy ismeretlen tettes. Ezután fordult a beszélgetés abba az irányba, amiről voltaképpen írni szeretnék.

Egyetlen pártban minden demokratikus erő koalíciója

Ezt írtam Vágó Istvánnak: »Van egy komoly tervem is, hogy megírom, mit jelent Amerikában a 'demokratikus koalíció', mert van ilyen. Nem az összes egyéb hasonló párt koalícióját, hanem annak az egynek, ami van, de bekapcsolva az összes réteget. Ehhez a DK-nak ki kellene nyílnia, mindenkit beengednie, vállalva a veszélyét a belső nagyobb demokráciának is.« Vágó István erre azt írta: »Erről azért kérdezd meg a Momentumot és a Kétfarkúakat is, mit szólnának hozzá…« Aztán elküldött egy cikket, amiben a Momentum korábbi elnöke »Gyurcsány eltakarodásáról« beszélt.

Igaza van.

A téma folytatását Vágó István már nem élte meg, mert másnap hajnalban meghalt. Ezért most utólag, tisztelettel neki ajánlom az erről szóló, beígért gondolataimat. Sajnos, ezt már nem tudjuk megbeszélni, pedig nagyon kíváncsi lettem volna a véleményére. Annál is inkább, mert a Demokratikus Koalíció jelenlegi formájából csak két elem hiányzik, a »demokratikus« és a »koalíció«. Egy »demokratikusabb« jelleg, amely befogad olyanokat is, akik nem osztják mindenben az alapító vezetők véleményét, és a koalíció másokkal, akik nem tartoznak a párt jelenlegi törzstagságához.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lez99
2023. május 05. 07:18
Sakter el . Felkészül fajkasházi , bartus, havas .
amca
2023. május 03. 05:12
Buuuttha Baromez Bangóné Bartus. Figyu: Hommonnay el. Vágó el. Bartus el.
Palatin
2023. május 02. 23:44
Ha Orbán hazaáruló, akkor te Burkus egy HIV-vírus vagy a meztelen csiga fenekében. Burkuska, vonulj be te is a Terror Házába a tieidhez. Ne piszkitsd be a nyelveddel a tisztelt nagykövet úr nemes ülepét. Nem biztos, hogy erre vágyik. Jegyezd meg Burkuska, az hogy te az én kedvenc idiótám vagy, nen jogosít fel téged mindenre. Gyurcsány sejhaját nyalhatod, abban már nem tudsz kárt tenni. Az ilyen Totya, Bartus stb.-féle gyülölködö, antimagyar, gyurcsányista hüllö firkászok, valljuk be elismeröleg, sokat tesznek, - igaz, hogy épp az ellenkezöjét szeretnék -, a Fidesz örökös kétharmadáért. Néha én sem tudom, hogy leköpjem öket, vagy hálás legyek nekik. Persze a Fidesz nélkülük is tarolna, de nem mindegy, hogy az ember 3:1-re nyer, vagy 5:1-re. Bartuska, te vagy a bizonyíték arra, hogy nálunk Magyarországon a szellemileg gyengébben kistafírungozottak is szóhoz juthatnak. Ennek örülnöd kellene, de valószínüleg nem érted ennek lehetöségnek demokratikus voltát. Bartus, a libernyák-globalista hígagyuak és foserkölcsüek cirkuszában te vagy a bohóc, aki a szinházi szünetben ugrabugrál az unatkozó közönségama tespedt tagjainak, akik még a büfébe is lusták kimenni. Bartus te 5-dimenziós idióta, pofázz, amit akarsz, a kutya se kiváncsi rád, De legalább azt látnád a hályogos szemeiddel, hogy te csak azért ökörködhetsz, hazudhatsz, prüszlkölhetsz, kuruttyolhatsz össze minden böszmeséget, - amit az ember egy normális embertöl sértönek találna, de töled csak röhög rajta -, mert van nekünk egy miniszterelnökünk, aki egy abszolut garancia arra, hogy ebben az országban bárki bármit mondhat, beleértve a magadfajta kreténeket is. Te ha nem is tudod, Orbán udvari bolondjának szerepében tetszelegsz, hiszen papírod van róla, hogy mindent mondhatsz. Az ilyen ökörségeket, amiket te itt naponta kihánysz bármelyik nyugati országban nem úsznád meg szárazon. Éppen az ilyen leaszfaltozott agyú pszichopaták, mint te, bizonyítjátok a legékesebben, hogy ebben az országban abszolut szólásszabadság, és demokrácia van. A te szellemi szinvonaladon ezt persze lehetetlen megérteni. Orbán már a kezdet kezdetén megmondta, hogy ö semmiféle rágalomért, hazugságért senkit nem fog beperelni. Ezzel tulajdonképpen titeket, gyéreszü firkászokat a saját udvari bolondjaivá fokozta le, csak ti ezt nem fogjátok föl. Röhejes vagy kisöreg, és szinte már szürreálisan buta.
akiaki
2023. május 02. 23:34
nahát akkor, ebben halt bele! megvan!na! ezek a büdösek, mindig sárosak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!