Ha nem vesszük fel a kesztyűt, átgázolnak rajtunk

2023. május 03. 08:14

Bátorság nélkül nincs semmi. (Interjú)

2023. május 03. 08:14
null
Schmidt Mária
Magyar Nemzet

„Mennyire tekinthető történelmi jelentőségűnek az a tény, hogy egymást követő két évben rendezik meg a CPAC Hungaryt?

Azt jelzi, hogy a világ kíváncsi ránk, nekünk pedig van mondanivalónk a világ számára. Sokan tartják fontosnak, hogy legyen párbeszéd a magyarok és köztük, hogy egymásra figyelve, közösen gondolkodjunk az előttünk álló kihívásokról. Korszakhatáron vagyunk, a világ átrendeződik körülöttünk. Háború zajlik a határaink­nál Oroszország és Ukrajna között. Nagyon éles ellentét feszül Kína és az Egyesült Államok között Tajvan ügyében, látjuk, hogy mi zajlik Szudánban. Fontos konfliktuspontok jöttek létre a világban, mindenhol új szövetségi rendszerek kialakulását figyelhetjük meg. A globális pénzügyi rendszer is inog, hiszen hatalmas bankok mennek csődbe. Mindenki érzi, hogy sok területen zajlanak gyors változások, amikben nekünk el kell tudnunk igazodni. Emellett gondolkodnunk kell azon is, hogy mit tehetünk az identitásunk megőrzéséért, azért, hogy békében és jólétben élhessünk.

Mennyire befolyásolja a világ különböző konzervatív pártjai közötti kapcsolatokat az orosz–ukrán háború és annak következményei

Világossá kell tennünk, hogy mi a békében vagyunk érdekeltek, ez határozza meg a háborúval kapcsolatos álláspontunkat is. Külföldi partne­reink számára ezt kell világossá tennünk, hiszen egy sor más kérdésben egyezik a véleményünk, közösek az érdekeink. Éppen azért van szükség a párbeszédre, a személyes találkozásokra, hogy ők is mérlegelni tudják a mi szempontjainkat és mi is az övéiket. Fontosnak tartom, hogy képesek legyünk az eltérő vélemények figyelembevételére. Erre a CPAC Hungary jó alkalmat kínál, mert a személyes kapcsolatok mindig sokkal több haszonnal járnak, mint amikor az üzenetek csak áttételeken vagy közvetítőkön keresztül jutnak el egymáshoz.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2023. május 03. 11:33
Őrizzük bátran az identitásunkat, de lehetőleg úgy, hogy mások jogos identitásigényét is figyelmbe vesszük. Tartós béke csak az identitásigények kölcsönös elismerésében alapozható meg. Ez egy normatív utópia: azaz, törekedni kell rá akkor is, ha esetleg maradéktalanul nem kivitelezhető.
Igazszó
2023. május 03. 11:12
A kancsal hololuvnya 30 milliárd forintunkért ellopta a Józsefvárosi pályaudvarunkat, hogy holloszeánsz helyet csináljon belőle. Zárva van a mai napig, elrondítva, meggyalázva. A szava szart se ér ennek a kancsal luvnyának. Fizesse vissza a pénzünket és takarodjon haza izraelbe.
tapir32
2023. május 03. 10:59
Az emberi élet a legfőbb érték! Aljas dolog mások halálát akarni! A háborúnak a béke az ellentéte és nem a még nagyobb háború! A tűzszünetnek és a békének az a lényege, hogy minél kevesebben haljanak és nyomorodjanak meg. Ha, te is háborút akarsz és Putyin is háborút akar akkor, egy platformon vagy Putyinnal. Aki, fegyvereket szállít egy háborús övezetbe az a háború folytatását akarja. Aki, a háborút támogatja az, az ukrán és az orosz emberek halálát támogatja! Mások halálán, megnyomorodásán nyerészkednek. A háború pártiak semmivel sem különbek, Putyinnál. Mások halálát akarják! Halál pártiak! A liberáldeviánsok akarnak háborút! Nagy üzlet a háború! A világ etikus fele békét akar nem háborút. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Az emberek élete a legfőbb érték! A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem. Tűzszünet és béke! Ferenc pápa: „Béke kell, egy bölcsőkkel, nem pedig sírokkal teli világ.”
tapir32
2023. május 03. 10:57
A jobboldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében. A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom rehabilitálása. A keresztény konzervativizmus jelenti Európa jövőjét. 
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!