Bántják a fiatalokat…

2023. május 27. 07:39

Az ellenzék nemcsak a tüntető diákokra könny­gázt fújó rendőröket, hanem az egész kormányt azzal vádolja, hogy bántja a fiatalokat.

2023. május 27. 07:39
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„Az ellenzék nemcsak a tüntető diákokra könny­gázt fújó rendőröket, hanem az egész kormányt azzal vádolja, hogy bántja a fiatalokat. Sőt nemcsak bántja, támadja őket, hanem komplett hadjáratot folytat ellenük. De ki is bántja valójában a fiatalokat?

A véleménynyilvánítás szabadsága, beleértve az utcai demonstrációkat, alapvető demokratikus jog. Az ezzel szemben fellépő karhatalmi erőszakot mindig kritizáljuk, elítéljük – jogosan. Akkor pedig különösen, ha ez az erőszak nem reakció volt, nem úgynevezett kiprovokálatlan fizikai agresszió a karhatalom (rendőrség, katonaság) részéről.

A 2006-os események során alkalmazott terror – a rendőrfőnökök (Gergényi Péter, Bene László) utasítására, ami nyilvánvalóan nem történhetett volna meg Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök aktív jóváhagyása nélkül – tipikusan ilyen eset volt.

A békés, jogszerűen demonstráló tömegre rárontottak a rendőrök, kardlapozni kezdték őket, gumilövedékkel lőtték az embereket (egyeseknek a szemét is kilőtték), jött a könnygáz és a vízágyú is.

Még egyszer: békésen demonstráló emberekre, köztük nyugdíjasokra és rengeteg fiatalra támadtak rá, lőtték, ütötték-vágták őket.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. május 27. 21:47
Mert szivárványosan nem engedik vegzálni a fiatalokat, ezért a Magyar Kormány ellen tüntetnek! De miért nem vegzálják a liberálisok egymást liberálisan, és szivárványosan?... Szabadon! A kutyát sem érdekelné... és messze elszaladna tőlük...
Lajoss
2023. május 27. 21:45
Hitvány pártállamban élünk újra.Jeszi,köszönd meg a gazdádnak.
Igazszó
2023. május 27. 21:15
Húzz a vérbe buzi jeszi, a demens hazaáruló apáddal együtt!
akiaki
2023. május 27. 20:15
bááncsa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!