Bántják a fiatalokat…

2023. május 27. 07:39

Az ellenzék nemcsak a tüntető diákokra könny­gázt fújó rendőröket, hanem az egész kormányt azzal vádolja, hogy bántja a fiatalokat.

2023. május 27. 07:39
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„Az ellenzék nemcsak a tüntető diákokra könny­gázt fújó rendőröket, hanem az egész kormányt azzal vádolja, hogy bántja a fiatalokat. Sőt nemcsak bántja, támadja őket, hanem komplett hadjáratot folytat ellenük. De ki is bántja valójában a fiatalokat?

A véleménynyilvánítás szabadsága, beleértve az utcai demonstrációkat, alapvető demokratikus jog. Az ezzel szemben fellépő karhatalmi erőszakot mindig kritizáljuk, elítéljük – jogosan. Akkor pedig különösen, ha ez az erőszak nem reakció volt, nem úgynevezett kiprovokálatlan fizikai agresszió a karhatalom (rendőrség, katonaság) részéről.

A 2006-os események során alkalmazott terror – a rendőrfőnökök (Gergényi Péter, Bene László) utasítására, ami nyilvánvalóan nem történhetett volna meg Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök aktív jóváhagyása nélkül – tipikusan ilyen eset volt.

A békés, jogszerűen demonstráló tömegre rárontottak a rendőrök, kardlapozni kezdték őket, gumilövedékkel lőtték az embereket (egyeseknek a szemét is kilőtték), jött a könnygáz és a vízágyú is.

Még egyszer: békésen demonstráló emberekre, köztük nyugdíjasokra és rengeteg fiatalra támadtak rá, lőtték, ütötték-vágták őket.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik