Kövessük Ferenc pápát!

2023. május 02. 12:30

Rámutatott a magyar társadalom legnagyobb betegségére: mintha egy szigeten élnénk, elvágva a világ, Európa többi részétől.

2023. május 02. 12:30
null
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Az az üzenet sem jutott el sokak tudatáig, hogy Ferenc pápa nagyon egyértelműen a menekültek – s nem csak az ukránok – befogadását követelte. Érdekes módon épp a Szentszék hírszolgálata, a Vatican News segített meghallani, mit is üzent a magyaroknak a pápa. Már az első budapesti napját összegző cikk címében kiemelték a lényeget: »arra ösztönzi a magyarokat, tekintsenek túl a határaikon«. Ezt az üzenetet fogalmazta meg a papság képviselői előtt is kiemelve: ne forduljanak magukba, legyenek nyitottak mások iránt.

Ezzel rámutatott a magyar társadalom legnagyobb betegségére: mintha egy szigeten élnénk, elvágva a világ, Európa többi részétől.

Pedig – ahogy ezt hangoztatta is – hidakat kell építeni, de ezt épp a nacionalizmus szirénhangjai akadályozzák meg.

A nagy kérdés, mi lesz ezután? Megfogadja-e az ország Ferenc pápa intelmeit? Várható-e bármi változás e három nap után? Magukba néznek-e azok, akik gyűlöletet keltenek mások iránt? Magyarország is egységre törekszik-e majd az Európai Unión belül? Ebben az országban élünk, ismerjük a politikusainkat, ismerjük a »magyar virtust«, így sajnos a választ előre tudjuk. Aligha változik bármi, és aligha tartanak lelkiismeret-vizsgálatot azok, akiktől ezt legjobban remélnénk.”

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannsebastian
2023. május 03. 22:33
Menj Ukrajnába, és építs pontonhídat!
Obsitos Technikus
2023. május 03. 08:01
Irány Róma, Golyófej.
cutcopy
2023. május 02. 23:41
Annyira szép ahogy a sok ateista bolsevik a pápa beszédét próbálja értelmezni..
tapir32
2023. május 02. 23:13
Köszönjük a demagógiát ! Nem is vártunk mást. A pápa és az egyház soha nem támogatta az illegális bevándorlást! Szavai most sem erről szóltak! A valóban rászorulók támogatásáról beszélt. Nem beszélt az euro ezreket kifizetni tudó megélhetési, illegális bevándorlók támogatásáról. Nem beszélt az európaiak segítség nyújtásával visszaélők támogatásáról. A demagóg a tények hamis színben való feltüntetésével, az emberek érzelmeinek, indulatainak felkeltésével, hízelgéssel, túlzásokkal és szándékos elhallgatásokkal, össze nem hasonlítható dolgok összehasonlításával, hamis oksági kapcsolatokkal, tetszetős részigazságokkal, hazugságokkal mások véleményét manipuláló ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!