Ez lenne az úgynevezett ukrán dicsőség?

2023. május 12. 13:28

Tegyük fel, hogy az utolsó ukránig harcolva végül kiszorítják az oroszokat.

2023. május 12. 13:28
null
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Facebook

„Néztem a CNN-es Trump interjút. Úgy tűnik, a haladók mindenkit ugyanazzal próbálnak sarokba szorítani: megkérdezik, hogy akarják-e, hogy Ukrajna megnyerje a háborút. Csak éppen idióták. Tegyük fel, hogy az utolsó ukránig harcolva végül kiszorítják az oroszokat.

Ennyi emberáldozattal, egy középkorba visszabombázott országgal, több millió külföldre menekült szerencsétlennel, ennyi nyomorral, özveggyel ez akkor a nagybetűs győzelem? Mondja már meg valamelyik progresszív, WOKE transzidióta, 444-es majom, Telexes-Momentumos szellemi nyomornegyed, hogy ez volna szerintük a nagy elégtétel?

Ez lenne az úgynevezett ukrán dicsőség?

Vagy megállapodhatuk abban, hogy soha senki nem nyert a világtörténelemben háborút, legfeljebb máshogy bukott rajta, és más felbecsülhetetlen értékeket veszített el örökre? Már most mindkét fél veszített, így a csodafegyverként bevetett kérdésnek semmi értelme. Tehát az egyetlen elfogadható álláspont az, hogy ne haljon meg több ember, és ne sodródjon bele több ország.”

Fotó: MTI/EPA/Alisa Yakubovich

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. május 14. 06:17
Fatális véletlenek sorozata.
brekker
2023. május 14. 06:12
"A gróf hivatalának átvételére, a miniszteri ellenjegyzés megszerzése végett szeptember 28-án érkezett a magyar fővárosba. Találkozni akart a kormány tagjaival, és kissé naiv módon a neki járó katonai kíséret nélkül Batthyány Lajost kezdte keresni. Batthyány miniszterelnök viszont éppen őhozzá tartott, a hadsereg állomáshelyére – mert feltételezte, hogy Lamberg a magyarországi császári-királyi csapatok újdonsült főparancsnokaként először odamegy –, hogy a kinevezést a kormány fejeként ellenjegyezni tudja, ezért nem tartózkodott a fővárosban." Még egyszer, így kezdődtek a harcok.
brekker
2023. május 14. 06:09
Mindenki békét akart, csak valamiféle véletlen miatt, mindenki máshol volt. Ugyanez a mintázat volt az első világháborúban, mintha csak egy egyszerű félreértés lenne, úgy kezdődött.
brekker
2023. május 14. 06:03
Közben meg Jellasics elfutott Pákozdnál. Történelmi tragikomédia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!