Többen felvetették, hogy Prigozsin kirohanása nem „csapda”-e

2023. május 07. 08:07

Ez nem csapda, ahogy a kijevi visszavonulás sem jóindulatú gesztus volt, ahogy nem magától ment át tengeralattjáróba a Moszkva.

2023. május 07. 08:07
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Többen felvetették, Prigozsin kirohanása nem »csapda«-e.

Elméletileg lehetne az, hogy Bahmut felé terelje az ukrán offenzívát Zaporizsje helyett, és ott valami zseniális orosz kelepce várja majd a támadókat.

A következő okok miatt vagyok szkeptikus.

1. Ha Prigozsin videói »hamisak«, akkor Oscar díjat érdemel. Aki így tud színészkedni, annak Anthony Hopkins mellett lenne a helye. Ez a felháborodás valódi.

2. Orosz részről már sokszor láttuk a kudarcok ilyen magyarázatát. Harkivnál csak "csapdába" csalták az ukránokat - és vesztették el megalázó módon a régiót pár nap alatt - beleértve a sratégiai fontosságú Iziumot, amit maga Prigozsin is érint mint "gyalázatot".

Nevetséges volt persze ez a »csapda« magyarázat, de volt, aki elhitte.

Ez nem csapda, ahogy a kijevi visszavonulás sem jóindulatú gesztus volt, ahogy nem magától ment át tengeralattjáróba a Moszkva.

Elveszíti ettől Oroszország a háborút? Nem – nagyon nem valószínű, az valahol majd befagy – de ez akkor is komoly jel. Ez a videó az orosz rendszer belső gyengeségeinek lenyomata.

Más: Soledarban a Wagner nem jutott komolyabb mennyiségű használható lőszerhez. De zsákmányolt a bányákban rengeteg 1943 után leraktározott amerikai adomány géppuskát – igen, ezt még a Szovjetunió kapta az USA-tól, nem Ukrajna...”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 08. 11:36
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
kiss.istvan770
2023. május 07. 14:53
Már megint ballábbal keltél fel szélkakas? Esetleg vörös gatyát készített ki az asszony?
ThunderDan
2023. május 07. 11:03
Hát HA meg NEM hamisak, akkor Oroszország BAROMIRA NEM totalitárius diktatúra...
kamasuka
2023. május 07. 10:39
Ezt a Moszkvát gondold már újra! De akár a többit is. Demkó! Nagyot akartál mondani, de befostál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!