A pápalátogatás egyesítette a magyarokat itthon és külföldön

2023. május 01. 17:02

A sokszínű, sokféle véleményű Európának végül békében kell összefognia.

2023. május 01. 17:02
null
Bauer Bence
Bauer Bence
Tichys Einblick

„A pápa látogatása mesteri szervezés volt. Egész Magyarország izgatottan várta a látogatást, és a budapestiek elviselték a sok útlezárást – végül is egy jó, szent ügy érdekében. De Ferenc látogatása tartalmilag is meggyőző volt, mert egyesítette a magyarokat itthon és külföldön. Különösen a fiatal köztársasági elnök barátságos, tekintélyt parancsoló, hiteles szerepét érzékelték külföldön is. A kormány és az ellenzék is egységesen igyekezett méltósággal fogadni a jeles látogatót. Azonban mindkét oldal a szentatya általuk kedvelt üzeneteire figyelt.

Ennek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök kormánya jópontokat tudott szerezni nemzetközi szinten. A család és a társadalom releváns kérdéseiben nagy egyetértés van Ferenc pápa és a magyar kormány között, a pápa a várakozásokon túl is előtérbe helyezte Magyarország sokszínűségét, szabadságeszményét és hídépítő funkcióját. Hasonlóképpen figyelemre méltó a pápa békefelhívása és békekezdeményezése is, mert nagyfokú egyetértést mutatnak az Európában meglehetősen méltatlanul elszigeteltnek tartott, nemzetközileg azonban az országok többségéhez tartozó Magyarország politikájával és felfogásával. Az a tény, hogy ez a felhívás éppen Budapesten hangzott el, méghozzá a Szentatya által, elgondolkodtató lehet néhány kritikus számára. A sokszínű, sokféle véleményű Európának végül békében kell összefognia – ez a a pápa magyar fővárosban tett látogatásának üzenete.”

 

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. május 02. 10:15
Egy évszázad után az aljas "béke diktátum" VALÓSÁGÁT KEZELNIE KELLENE AZ EURÓPAI POLITIKUSOKNAK! -még akkor is ha az "európai politikusok tévedhetetlenek"... és ez leginkább az aljas "Párizsi Békediktámra" vonatkozik!
Bell & Sebastian
2023. május 01. 22:04
Ez az írás a németeknek szól. Wenn sie lange Zahne bekommen von dem, da war's nicht Unnötig.
Draco Paladin
2023. május 01. 22:01
Hát engem aztán senkivel nem egyesített, különösen nem a fidesz kivénhedt bolsevikjeivel és szőröstalpú székely bunkóival.
Kristály
2023. május 01. 20:58
A pápa nem is merészelne elmenni egyik nyugat európai országba sem nem tudnák megvédeni levadásznák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!