A Szikra Mozgalom követeli, hogy Dobos Krisztinát részesítsék kártérítésben

2023. április 28. 12:47

A kormány, Kocsis Máté és a szélsőjobboldali média hónapokon keresztül hazudtak az „Antifa-üggyel” kapcsolatban.

2023. április 28. 12:47
null
Szikra Mozgalom
Facebook

„Dobos Krisztina ártatlan. A Nyomozóhatóság is elismerte, hogy a Szikra Mozgalom aktivistája nem bűnös, megszüntették ellene az eljárást.

Április 27-én a Nyomozóhatóság megszüntette az eljárást a Szikra Mozgalom aktivistája, Dobos Krisztina ellen, akit február közepén, a sorozatos támadások következtében, egy Facebook like, és egy nagykereskedésben kapható kabát és sál miatt két hétre megfosztottak a szabadságától.

A szélsőjobboldali, Fidesz közeli sajtótermékek azonnal, az ártatlanság vélelmét teljesen figyelmen kívül hagyva lejárató kampányt indítottak Dobos Krisztina, Jámbor András és a Szikra Mozgalom közössége ellen. Nyilvánosságra hozták Krisztina Facebook profilját, fotóját, egyéb személyes adatait, a Mozgalom tagjai pedig halálos fenyegetéseket kaptak.

Az Ügyészség ugyan utólag beismerte, hogy nem volt elég bizonyíték a letartóztatásra, Dobos Krisztinát azonban csak két héttel a letartóztatás után helyezték szabadlábra. Most pedig, április végén, a Nyomozóhatóság is megszüntette az eljárást, elismerve, hogy Dobos Krisztina ártatlan. Az eljárás tehát nem szólt másról, csak egy rendszerkritikus aktivista és a közössége meghurcolásáról.

A kormány, Kocsis Máté és a szélsőjobboldali média hónapokon keresztül hazudtak az »Antifa-üggyel« kapcsolatban. Egy olyan közösséget hurcoltak meg, mely az elesettek melletti kiállást sürgeti, a megélhetési válság idején az elit felelősségét kéri számon és felhívja a figyelmet a végrehajtói maffia ámokfutására.

Noha a Nyomozóhatóság beismerése bizonyítja Dobos Krisztina és a Szikra Mozgalom ártatlanságát, az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy a hatalom akár ártatlanul, elegendő bizonyíték nélkül is megfoszt valakit a szabadságától.

A Szikra Mozgalom követeli, hogy Dobos Krisztinát részesítsék kártérítésben, amiért két hétre megfosztották a szabadságától, és amiért nyilvánosan meghurcolták!”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. április 29. 09:18
Hol voltak a nagy jogvédők amikor tömegesen tartóztattak le ártatlan embereket 2006 őszén?
Rocktoberi
2023. április 29. 09:14
Majd a Böszme kártalanítja. A híressé vált ölelésével.
Krupp Skya
2023. április 29. 08:06
Szerencsétlen Matuska Szilvesztert is ártatlanul gyanúsították meg, csak azért mert ő egy Jámbor és szelid 002 számú pártkönyvvel rendelkező kommunista volt. Csak ráfogták, hogy terrorista pedig azon az oldalon nincsennek terroristák csak partifecskék. Jaj nem partifecskék hanem partizánok, mindig összetévesztem ezt a két jómadarat.
Krupp Skya
2023. április 29. 07:50
Nincs kártérítés a szikra mozgalom által meghívott antifák akikben egy Szikra emberség sem Volt sem Amper, ruházat alapján verték a magyarokat. Dobos Krisztina a sálja alapján lett letartóztatva. Azt mondanám hogy 1:1 de ahhoz még meg is kellene ruházni Dobos Krisztinát, hogy az arányok stimmeljenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!