Vágó István személyében egy szimbólum és egy intézmény távozott

2023. április 30. 14:25

Szimbóluma annak a kornak, amikor a tévéműsorokat még nem üresfejű, felszínes modellek vezették.

2023. április 30. 14:25
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Vágó István egyedülálló tévés volt. Senki nem akadt rajta kívül a Kádár-kori Magyar Televízió műsorvezetői között, aki a kereskedelmi struktúrában is képernyőn tudott maradni. Azért lehetett mindkét rendszerben sikeres, mert mindkét világnak polgára volt: éppoly szervesen tartozott Rózsa Györgyhöz, Vitray Tamáshoz és Antal Imréhez, ahogy Fábry Sándorhoz, Szellő Istvánhoz és Friderikusz Sándorhoz.

Azzal, ahogy médiajelenléte átívelt a politika 1990-es és a televíziózás 1997-es rendszerváltásán, a kereskedelmi igényű primitivizmus kiüresítő hullámverésében megőrződött a képernyőn egy minden ízében kulturált jelenlét, hangvétel és gesztusvilág. Személyében egy szimbólum és egy intézmény távozott: szimbóluma annak a kornak, amikor a tévéműsorokat még nem üresfejű, felszínes modellek, hanem az értelem és az érzékenység mélységével rendelkező személyiségek vezették, intézménye annak a magyar televíziózásnak, amelynek még tartalmi igénye volt önmaga és a nézői iránt. Nyugodjék békében.”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2023. május 01. 23:48
Betegünknek, szarér'-hugyér' Puzsérnak éppen rohama van, elnézést kérünk! - a Puzsért felügyelő orvos csapat.
nyugalom
2023. május 01. 14:09
Babérkoszorúzzák! Azert utcat, teret, szobrot ne!
Palatin
2023. május 01. 11:30
Gyurcsányt szívesebben gyászolnám....
dezilluzionista
2023. május 01. 10:18
Pótolhatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!