Nyilván én is aberrált vagyok

2023. április 13. 10:10

Veres András püspök legalább nemzetközi szinten ne járassa le magát ennyire a tanulatlanságával!

2023. április 13. 10:10
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Az egy dolog, hogy Veres András püspök nem tanult biológiát. Az viszont egy másik, hogy tudatlansága révén arra vetemedik, hogy a magyar kormány népbutító szlogenjeit visszafröcsögve megkérdőjelezze egy kisebbségi emberi csoport létezését. Sőt! Aki létezésükről egyáltalán beszélni mer, azt aberráltnak minősíti! Akkor nyilván én is aberrált vagyok, mert még teológiai munkásságomban is rengeteget beszélek, sőt tanítok erről.

Na jó, persze nem idehaza, hanem abban a dekadens Európában. Néha tényleg felteszem magamnak a kérdést, hogy magyar püspökeink – köztük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke – tényleg ennyire nem jártas alapvető orvostudományi kérdésekben, vagy csupán hagyja, hogy a kormánytól kapott rengeteg pénz beszéljen belőle? Vagy a kettő szerencsés találkozásával lenne dolgunk? Sőt nekem úgy tűnik, hogy ők a »konzervativizmus« címkéje alá bújva palástolják járatlanságukat a világ és a tudományok dolgaiban. Pedig a valódi konzervativizmus soha nem egyenlő a butasággal! Sőt. De miről is van szó?

Püspök atya interjút adott a National Catholic Register című amerikai katolikus lapnak, ahol többek között a következőt nyilatkozta:

Azt gondolom, hogy Isten férfit és nőt teremtett, és ez a norma. Mást mondani aberráció.«

Vagyis akkor kedves püspök atya, mindenki, akinek van orvosi diplomája és a szaktudása révén azt meri állítani, hogy a lakosság 1,7%-a - Fausto-Sterling statisztikája – nem sorolható be sem férfinak, sem nőnek, az aberrált? Értem én, hogy a magyar katolikus egyház legfőbb feje Orbán Viktor. Ez tudjuk. Világos. És hogy ebben az országban ő mondja meg, hogy mit kell gondolniuk a magyar püspököknek, de azért érdemes lenne odafigyelni arra, hogy egy püspök legalább nemzetközi szinten ne járassa le magát ennyire a tanulatlanságával! Vagy legalább ne legyen ennyire büszke rá. Mert ez szerintem nem konzervativizmus.”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik