Kell ez?

2023. április 13. 07:02

A lebutított törvénygyárrá silányított parlamenten belül is aggasztóan siralmas az azonnali kérdések órája.

2023. április 13. 07:02
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Fontos eszköze a demokratikus működésnek az ország­gyűlés. Úgy általában. Konkrétan azonban már kevésbé. Persze a magyar országgyűlésről beszélek, amelyet a hatalom gyakorlóinak – a végrehajtó hatalomról beszélek – sikerült teljesen lezülleszteni.

De a lebutított törvénygyárrá silányított parlamenten belül is aggasztóan siralmas az azonnali kérdések órája.

Látszólag minden a helyén van, de valójában semmi nincs. A Fideszt, mint kiderült, semmi más nem érdekli, mint hogy akadálytalanul haladjon a maga kitervelt útján. Ez az út pedig kizárólag arról szól, hogy a látszatok megőrzése, fenntartása mellett ténylegesen semmi olyan ne történjen, ami nincs ínyére a többségnek. A törvények megvitatása és elfogadása – mint erről már oly sokszor írtunk – egy rossz színházi előadásra emlékeztet, egy szomorújátékra; nem erről álmodoztunk a rendszerváltás idején (és akkor még nem szóltunk az állami szintre emelt korrupcióról).

Az újságírásban is előfordul, hogy egy-egy interjúnál nem a válaszok, inkább a kérdések a fontosak. Hajdanán így volt ez a T. Házban is. A Fidesznek, pontosabban Orbánnak azonban – hisz alapvetően a miniszterelnökről szól ez a műfaj, akinek időnként kötelező válaszolnia a képviselők kérdéseire – sikerült új műfajt teremtenie, bevezette a megalázások óráját. Már ha az ellenzék kérdez. Minden megszólalása arról szól, miként lehet a kérdezőt a földbe döngölni, megszégyeníteni, és a kérdés elől könnyedén elhajolni.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2023. április 14. 11:30
Lenne egy megfontolandó javaslatom a a sok (túl)okos genetikusunk számára: ki kellene találni a ballibsi hajlam korai kimutathatóságát az újszülötteknél! Ezeket örökbe lehetne adni Nyugatra s mindenki elégedett lehetne! Mi megszabadulnánk az új generációk selejtjétől, a nyugatiak megkapnák a woke imádók utánpótlását (ha már ők nem szorgoskodnak rajta), a delikvensek meg élvezhetnék az ottani Kánaánt, amit itthon szeretnének bevezetni! Egyúttal, megszeretném némileg védeni az abortusz pártiakat is, hiszen ők puszta jószándékból igyekeznek megmenteni az országot az új generációk selejtjétől, ami pont olyan mint ők!
Megtalálta
2023. április 13. 22:30
A Népszava még él?
Aerion
2023. április 13. 18:42
Baszki, ez az alak annyira buta, hogy a kapa esik ki a fogai közül.
balbako_
2023. április 13. 17:29
Miért a fröcsögő ellenzéki bugrisokat hogyan lehet ennél diplomatikusan helyretenni? Csak rámutat Orbán, hogy milyen hülye bugrisnak tetszenek lenni. És milyen igaza van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!