Egy év telt el a katasztrofális vereség óta

2023. április 03. 12:19

Egy mai választáson a Fidesz jobb eredményt érne el, mint tavaly ilyenkor.

2023. április 03. 12:19
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Egy mai választáson – a súlyos gazdasági válság ellenére – a Fidesz jobb eredményt érne el, mint tavaly ilyenkor. Hosszú elemzések születtek már (és fognak még születni) ennek okairól. Pedig a megoldás olyan egyszerű: amíg a piszkos játékszabályok nem változnak, az eredmény is ugyanaz lesz. A szimbolikus kordonbontással olyan követelésekre hívjuk fel a figyelmet, amelyek teljesülése nélkül nem beszélhetünk szabad és tisztességes választásokról, pláne nem ellenzéki győzelemről. Hosszas elemzések helyett egy mondatban elmondhatjuk, mikor lesz esély kormányváltásra: ha tömegek ismerik fel, hogy amíg propaganda van, nincs valódi választás, és amikor megérzik azt is, hogy sok ember elszánt fellépésével minden hatalom meghátrálásra kényszeríthető.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. április 04. 08:42
Und noch! Nem kötötted fel magad?
tapir32
2023. április 04. 02:02
Az ellenzéknek nincs és nem volt olyan embere akiről elhitte volna az emberek többsége, hogy alkalmas miniszterelnöknek. Az ellenzéknek nincs és nem volt olyan programja amiről elhitte volna az emberek többsége, hogy az az ország érdekét szolgálja. A baloldalinak nevezett összefogás propagandájában az szerepelt, hogy hatalomra jutásuk esetén azonnal megszüntetik az orosz gáz és olaj importját, Paks II-t nem építik meg és Paks I-et azonnal leállítják. A rezsicsökkentést és az ártámogatást eltörlik azért, hogy mindenütt az aktuális világpiaci ár érvényesüljön. Ez a felelőtlen politizálás! Ha, ez megvalósul akkor, Magyarország már rég tönkre ment volna. Mindenki örülhet, hogy nem jutottak hatalomra!
kitiltott
2023. április 04. 01:35
Ez bizony így van Akos ..a fidesz jobb eredményt érne el .. Lehet hogy más módszerrel kellene toborozni ..építeni kellene és nem rombolni ..
Robertoo
2023. április 03. 22:43
"Egy mai választáson a Fidesz jobb eredményt érne el, mint tavaly ilyenkor." A lónak a ...... !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!