Nem tudok rájönni, hogy miért éppen a „militáns ateisták” a legbutább és legműveletlenebb figurák

2023. április 17. 20:49

Nem értik a mondatokat, mert nem ismerik sem azok tartalmát, sem a fogalmakat.

2023. április 17. 20:49
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért éppen a tudományt istenítő hitszónokok, a youtube csatornáikon és fb oldalaikon térítő »militáns ateisták« a legbutább és legműveletlenebb figurák az összes létező szekta képviselői közül. Miért pont ez az irányzat a legdeficitesebb intellektuálisan? Vannak gonoszabbak, vannak szélsőségesebbek, vannak őrültebbek, vannak veszélyesebbek, vannak kártékonyabbak, de alulinformáltabbak, ismerethiányosabbak és inkompetensebbek nem léteznek, legalábbis évtizedek óta nem találkoztam olyan társasággal, mely hiányosságban verné őket. Meghozzá a saját témájukban, ami azért nem semmi

Először azt hittem, a hiányosság pusztán a »vallásellenes« arrogancia szándékos kifejezője, vagyis hogy provokálnak. Hogy a harciasság sarkossá teszi a mondandót.

Aztán döbbenten kellett rájöjjek, hogy egészen egyszerűen nem értik azt, amit mások mondanak, vagy leírnak. Ezenfelül nemhogy a vallásról, de a történelemről se olvastak egyetlen könyvet se. (Legutóbbi élményem: egyikük úgy volt képes vagy két órán át beszélni a »sötét középkorról«, hogy arról még annyit se tudott, amennyit egy középiskolás tankönyv leír.) Ismereteik valószínűleg a netről lehalászott bullshitek, vagy családi hallomások a szocialista időszak népnevelő prospektusaiból.

Hitvilágukat jobbára a szerelők teológiájának lehetne nevezni, s gyanítom, a természettudományokhoz is kb annyi közük lehet, mint a bölcsészethez.

Ezért lehetetlen vitatkozni velük: nem értik a mondatokat, mert nem ismerik sem azok tartalmát, sem a fogalmakat.

Nyilván ebből a posztból se értenének semmit, max. annyi jönne le, hogy valaki »támadja az ateistákat«. Pedig se nem támadok, se nem az ateistákat, hiszen ezek az emberek nem is ateisták, hanem valamiféle fogyatékkal élők, akik emiatt nagyon haragusznak Istenre, aki nem adta meg nekik azt, amit másoknak. Ezért aztán őket meg pláne nem áll szándékomban támadni. Megbántam, hogy valamikor cikket írtam és beszéltem ellenük. Elnézést kívánok, hogy néhai Kádár elvtárs szóhasználatával éljek.”

A nyitóképet Farkas Attila Márton bocsátotta rendelkezésünkre; készítette: Chris Allan Tod

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. április 19. 13:14
Mondjuk ez a cikk is csak egy üres fröcsögés... Azt hittem most olvasni fogok valami újat az ateistákról, vagy a szokványos tévedéseikről. Ehelyett semmi...
Xplorator
2023. április 18. 12:20
Tökéletesen egyetértek a cikkíróval. Az ateisták a legbutább, legműveletlenebb emberek a világon. Szó szerint KORLÁTOLTAK. Korlátok közé szorult, egyszerű, primitív gondolatkörükből képtelenek kilépni. A cikk ellen egyetlen kifogásom van: Ne használjunk olyan szavakat hogy "bullshit". Ez az újsütetű prolik szóhasználata.... (Marhaság, baromság, ökörség, lószar... bármelyik lehet helyette)
Je suis gázvezeték
2023. április 18. 11:28
"...hiszen ezek az emberek nem is ateisták, hanem valamiféle fogyatékkal élők..." - jól írja...
FAbika
2023. április 18. 11:12
Én úgy tapasztaltam, hogy sok ateista valamilyen pszichiátriai zavartól is szenved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!