Figyelmeztetés a keresztények hitével üzletelő kollaboráns magyar egyházi vezetőknek

2023. április 20. 14:24

A pápa kirohanást intéz a korrupció minden formája ellen.

2023. április 20. 14:24
null
Békesi László
Facebook

„A tervezett pápa látogatás margójára. Figyelmeztetés a keresztények hitével üzletelő hazug, képmutató politikusoknak, valamint az őket anyagi javakért, hatalmi pozíciókért kiszolgáló, kollaboráns magyar egyházi vezetőknek.

Ferenc pápa a korrupció minden formáját – mértékétől és elkövetőjétől függetlenül – mélységesen elítéli. Egyaránt elítéli »a korrupt keresztényeket, a korrupt világi hívőket, a korrupt papokat, püspököket – mindenkit, aki visszaél helyzetével, a hit kiváltságával, a keresztény léttel.«(V.ö. Antonio Spadaro: Ferenc pápa, reggeli prédikációk I. Helikon kiadó, Bp. 2017.)

»Lakkozott rothadás: ez a korrupt élete.«(2013. nov.11.)

A pápa kirohanást intéz a korrupció minden formája ellen -a civil életben előforduló korrupció ellen is, »amellyel csak piszkos az ember.« (2013 nov. 8.)

2013 szeptember 30.-án a következőket mondja a pápa: »Egy nép jövője az idősekben és a gyermekekben van. Annak a népnek, amely nem viseli gondját az időseknek és a gyermekeknek, nincs jövője, mert nem lesz emlékezete és nem lesz jövője! Az idősek és a gyermekek jelentik egy nép jövőjét! ... Egy nép számára a gyermekek és az idősek építik a nép jövőjét: a gyermekek, mert előre viszik a történelmet, az idősek, mert átadják életük tapasztalatait és bölcsességét.« Vessük össze ezeket az intelmeket a mai magyar rendszer minden napi gyakorlatával!”

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2023. április 21. 13:28
Békesi, jó kommunista hülyének lenni, ilyen idősen?
Krupp Skya
2023. április 21. 09:28
És más nőjét kúrogatni lehet?
Bájron
2023. április 21. 09:18
Megszólalt a vén szarházi....
johannsebastian
2023. április 21. 00:09
Posztkommunista barom! Egy szót nem érdemelsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!