2022. április 3. – A magyar demokrácia gyásznapja

2023. április 23. 18:48

Az erő sötét oldala megsemmisítő győzelmet aratott.

2023. április 23. 18:48
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„EGY ÉVVEL EZELŐTT A MARGITSZIGETEN BÚCSÚZTUNK EL HOMONNAY GERGELYTŐL!

Bár már akkor is tudtuk, hogy Gergő olyan ember volt, akitől képtelenség búcsút venni és örökre velünk marad. Azóta sem voltam képes elmenni a Margitszigetre, ahogy Rómába sem, Gergő! Egyszer majd talán az az idő is eljön. De a harcot, amit elkezdtél, folytattuk, folytatni fogjuk és nem adjuk fel soha!

Búcsúztató és egyben bátorító beszédem - 2022. április 23 - Margitsziget

2022. január 1. – Homonnay Gergely tragikus halála.

2022. április 3. – A magyar demokrácia gyásznapja. Az erő sötét oldala megsemmisítő győzelmet aratott. A lelkünkben érezzük, hogy a reményveszettség nyugtalanító árnya mindent beborít. Hiszen attól a vasárnaptól fogva ebben az országban szabadnak lenni: szégyen. Szégyen! Mert az emberek többségének nem kellett a szabadság, Gergő! Talán azért, mert soha nem érezték még sem a lelkünkben, sem a testükben, hogy milyen a szabadság íze!

Mindig a félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést. Hát ilyen évek jönnek most Gergő és nekünk muszáj megtanulnunk ellenállni a gonosznak! És az ellenállás egyre komolyabb áldozatokat fog követelni tőlünk. És Te, már nem leszel velünk! Mégis tudjuk, hogy szabadságvágyó lelked nem fog nyugalmat nyerni még odaát sem addig, amíg ebben a hazában – ahova annyira vágytál vissza – nem lesz végre újra szabadság. Hiszen tudjuk, Erzsivel megtanítottatok minket arra, hogy a szabadság a tonhalnál is fontosabb!”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. április 25. 14:14
Az egész társulatból a macska ér valamit.
Lmcwelt
2023. április 24. 15:26
Ezt a szoponc qurvát minek toljátok ide állandóan?
fogas paduc
2023. április 24. 13:56
Olyan sötét vagy kedves Rita, hogy hozzád képest egy fekete lyuk egy alfa 1 szupernova robbanásnak számítana.
Scio
2023. április 24. 13:01
"Mindig a félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést. " Plagizálsz, rusnya HP??? ""Fear is the path to the dark side...fear leads to anger...anger leads to hate...hate leads to suffering." The Phantom Menace
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!