Teljes magány és Putyin le nem tartóztatása

2023. március 28. 06:32

Magyarország az 1940-es években volt olyan elszigetelt a nemzetközi porondon, mint most.

2023. március 28. 06:32
null
Harsányi György
Facebook

„A múlt héten ismét jogászkodott egyet a magyar kormány, közölve, hogy nem tartóztatná le a hozzánk látogató Putyint, annak ellenére, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki ellene ukrán gyermekek tömeges Oroszországba deportálásának háborús bűntette miatt. Az érv az volt, hogy bár Magyarország csatlakozott az ICC-hez és ratifikálta is annak statútumát, azt nem hirdette ki, így nem vált a magyar jog részévé.

Túl a lépés jogi vitathatóságán – szakértők szerint a kihirdetés elmaradása nem mentesíti Magyarországot az ICC statútumában vállalt kötelezettségek alól –, a kormány vezetői azt sem gondolták végig, hogy e bejelentéssel milyen kelepcét állítanak maguknak. A nyugati országok ukrajnai háború kapcsán kialakult, rég nem látott egysége mellett valós lehetőség, hogy Oroszország vesztesen kerül ki területszerző háborújából, ami Putyin hatalmát is kétségkívül megrendítené.

Európában van még egy-két kormány, amelyik még a magyarnál is súlyosabb dilemmában van, hogy megmaradjon-e Oroszország támogatójának – elég, ha Szerbiát vagy Bulgáriát említjük. De még nekik sem jutott eszükbe, hogy lényegében végső menedékként kínálkozzanak fel Putyinnak.

És van itt még valami. Dmitrij Medvegyev volt elnök a napokban a Majak rádiónak nyilatkozva döbbenten nyögte ki, hogy Oroszország 150 év óta először teljesen szövetségesek nélkül maradt, ami csak a Szovjetunió 1920-30-es évekbeli elszigeteltségéhez fogható.

Nem tudom, a kormányban átgondolták-e, hogy Putyin a szavukon foghatja őket, és egy váratlan látogatásra Budapestre érkezhet. Ha másért nem, hát azért, hogy nyakig beássa az Orbán-kormányt a jelenlegi Moszkva-barát pozíciójába. De lassan itt lenne az ideje, hogy belássák, a finn és svéd NATO-csatlakozást is hátráltató Magyarország közel nyolc évtizede nem volt olyan elszigetelt a nemzetközi porondon, mint most. Magányosságunk e tekintetben csak a Horthy-rendszer szégyenteljes szövetségi politikája miatt az 1940-es években kialakult helyzettel vethető össze.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. március 28. 19:24
nemtom ,ki ez a fax, gondolom Magyarország 9 8789 547 sz. senkije.. Kár ,hogy nincs árvíz, lehetne vele töltést döngölni.. Mandi. honnan a faxból szerzel ilyen szardarabokat ??
Gonella
2023. március 28. 16:57
angyalok szárnyán meg a meg nem született v halva született gyermekek keresztelés nélküli üdvözülésén csak teológusok szogtak vitatkozni.
pragmatika
2023. március 28. 15:15
"Magányosságunk e tekintetben csak a Horthy-rendszer szégyenteljes szövetségi politikája miatt az 1940-es években kialakult helyzettel vethető össze." Magányosak voltunk mi már 1918-ban is a ballibsi idióta károlyi kormány alatt is, akárcsak 56-ban, amikor az amik csak legyintettek. "Jól van foglalkozzunk csak a Szuezi balhéval" címszó alatt. Valahányszor területi döntésre került sor, azt mindig a kárunkra tették meg a nyugati haladárok. Én továbbra is azt mondom, tegyük csak azt továbbra is, ami előnyösebb számunkra. Ebbe persze sem a számunkra kedvezőtlen szankciózgatások, sem a számunkra még kedvezőtlenebb fegyverszállítások nem férnek bele. Főleg, hogy az ukik a magyar kisebbséggel szemétkednek ott. Az meg, hogy most putyinra rászálltak, szelektíven, holott az ukik legalább annyi szemétséget elkövettek az orosz kisebbség ellen, azt én konkrétan lesz.rom. Már olyan értelemben, hogy putyin, mint jogi személy a magyarok ellen semmi rosszat nem tett. Pont.
Benedek Zsolt
2023. március 28. 15:09
A MAGYAR NINCS EGYEDÜL: https://www.kryon.hu/2018.04.28-29.php
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!