Orbán űzte ki a szovjet csapatokat? – Leplezzük le a hazugságot!

2023. március 01. 12:58

A kivonulás Orbán beszéde előtt közel két hónappal már megkezdődött.

2023. március 01. 12:58
null
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

„Tartja magát az a legenda, hogy Orbán Viktor milyen bátor volt, és megelőzte a korát, amikor 1989. június 16-án, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén követelte a szovjet csapatok kivonását Magyarországról. Például Cserhalmi György megelőzte... Ráadásul a kivonulás Orbán beszéde előtt közel két hónappal már megkezdődött.

Akkor tegyünk rendbe ezt is!

1989. április 25. és május 28. között – tehát Orbán június 16-ai beszédét megelőzve – már megkezdődött a részleges csapatkivonás. Elhagyta Magyarországot a veszprémi 13. harckocsizó gárda-hadosztály 10 400 katona, közel 300 harckocsi, 150 páncélozott harcjármű, valamint a szárazföldi tüzérségi technika 90%-a. Sárbogárdról és Debrecenből is kivonták a szovjet alakulatokat, de mindkét helyőrségbe telepítettek katonákat a Nyugat-Dunántúlról.

Március végén Gorbacsov és Grósz Károly elvi megállapodást kötött a részleges csapatkivonás folytatásáról. Május 16-án az MSZMP Politikai Bizottsága arról tanácskozott, hogy a Varsói Szerződés Politikai Tanácskozó Testülete következő ülésén terjesszék elő a Magyarországon állomásozó szovjet haderő kivonásának ügyét.

Grósz és Nyers Rezső a július 24–25-i moszkvai látogatásukon kérték a márciusi megállapodás megerősítését és a szovjet katonai létszám további csökkentését szorgalmazták, amivel a szovjet vezetés is egyetértett.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2023. március 02. 15:03
Zsolti! Akkor ha az igaz lenne, amit te álhírként terjeszteni akarsz, akkor miért csak 1990-ben írtad meg a Bye- bye Sása c. "remekművet? Vagy addig még be voltál sz@rva, vagy már akkor is "magaddal"foglalkoztál?
asiati
2023. március 02. 13:54
Zsoltika azért vagy ennyire tudatlan, mert állandóan azt a kurva DK-tévét nézed .A Viktor az orosz-ukrán háborút robbantotta ki. Vagy nem ezt mondta a Feri a napi fejtágítón?
kovalski
2023. március 02. 13:09
A billentyűzeted nem ragad a ráfröcskölt ektoplazmádtól?
Volo
2023. március 02. 12:53
Nem, nem, Kédr, és az MSZMP, űzta ki a csapatokat 1956 nov 6-án kezdték, s az ellenzéki pártok gtáncsoskodása ellenére, ők űzték ki Horn Gyula vezérletével Gyurcsány Ferenc kisdobos, hős forradalmi hevületével az oroszokat! Kádár orosz ellenes felszabadító fegyveres harca bizony Gyurcsány részvételével lett eredményes! Így elmondhatjuk igazából, Gyurcsány Ferenc mondta ki először és űzte ki az oroszokat 1989-ben, vagy 1992-ben, de inkább 2004-után, amikor az orosz titkoszolgálatot bevonta, a magyar titkosszolgáűlat ellenőrzésébe, na akkor sikerül!Kép is van róla! Mármint Gyurcsányról, hogy hogyan uszítja rá a kutyáját Putyinra, ( tudjuk, Toto kutya! ) aki megszállta a konyháját és az ebédlőjét! Na akkor kergettük el Gyurcsány meg jó magam a Putyint, mikor felajzott fegyveremet rogtam szorosan markolva, hogy mész vagy lövök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!