Izraellel fontos párhuzamokat látok

2023. március 29. 16:45

Nálunk is komoly igény mutatkozik arra, hogy a kormány ne magyarázhassa meg, mit miért csinál.

2023. március 29. 16:45
null
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

„Izraellel fontos párhuzamokat látok.

»A jogtanácsos megtiltotta az igazságügyi reformot magyarázó kormányzati videókat; a tiltakozó mozgalom 30 millió dollárt költött erre a célra.«

Ezzel a címmel jelent meg március 15-én jelent meg David Israel írása a jewishpress.com oldalon arról, miért nem képes az izraeli kormánykoalíció jobban tájékoztatni a lakosságot a jogi reformról. A cikk címe magért beszél.

A három baloldali tévécsatorna és a legtöbb vezető újság által terjesztett hazugságoknak és félelemkeltésnek csak halk hangok mondanak ellent. 

Galit Distel-Atbaryan (Likud) hasbara-minisztertől éppen ezt kérte számon a Kan 11 News műsorvezetője, Ayala Hasson. Hassont nemrégiben rúgták ki a 13-as csatornától – kiváló nézettségi mutatói ellenére. A 13-as csatorna is végképp a baloldal mellett kötelezte el magát.

(A hasbara tipikus izraeli fogalom, szó szerint jelentése: magyarázat.  A hasbara-minisztérium feladata az izraeli álláspont megismertetése és magyarázata – főleg külföldön. Kicsit ellenségesebben nevezhetjük propagandának is.)

Mint kiderült, a Miniszterelnöki Hivatal jogi tanácsadója, Slomit Barnea-Fargo megtiltotta a Hasbara Minisztériumnak, hogy felvilágosító kampányt folytasson. Barnea-Fargót nem a miniszterelnök nevezte ki ki, hanem az igazságügyi rendszer oktrojálta rá. Éppen az lenne az igazságügyi reform egyik célja, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő! Barnea-Fargo arra hivatkozott, hogy tilos a kormányhivatal által finanszírozott választási propaganda. 

Distel-Atbaryan miniszter kijelentette, hogy a kampány célja az volt, hogy a vita mindkét oldalát tükrözze, és felpanaszolta, hogy a jogtanácsos megtiltja neki az igazság közlését.

»Szeretnék kampányt indítani az emberek egyesítéséért és megnyugtatásáért. Ebben a kampányban a Hasbara Minisztérium megpróbál majd hidat verni a felek között, mind a reformot ellenzők, mind a reformot támogatók között, átláthatósággal és tényszerű ismeretek nyújtásával« - folytatta a miniszter, hozzátéve, hogy »a kampány alapja a jogi reform magyarázata, a jogalkotási folyamatra való reflektálás és az azt követő változások. Meggyőződésem, hogy egy olyan kampány, amely elmagyarázza a reformot, amelynek célja a hatalmi ágak egyensúlyának megteremtése, közelebb hozza egymáshoz a szíveket és egyesíti az embereket«.”

Fotó: Wikimedia Commons/Amir Terkel


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. március 30. 17:33
Közös pont Orbán és Netanyahu között a két miniszterelnök jó viszonya és a többszörös megválasztásuk és népük bizalma. A két ország alkotmányos berendezése különböző, ahogy ezt a cikkíró is feltehetőleg tudja. Magyarországnak van Alaptörvénye vagy alkotmánya, melyet az ellenzék és a brüsszeli nyomás javaslatára legalább négyszer módosítottak. Most azonban rendben találták Brüsszelben . Izraelnek nincs ilyen alkotmánya. A nagy tüntetések oka részben a jogi reform . A nyugati híradás mutatta a tűntetőket, közöttük volt, aki lengette a szivárvány zászlót , mely pl. az orosz és ukrán származású ultraortodoxoknak nincs éppen a kedvére. Ahogy az sem, hogy vallási okokból nem utasíthatják vissza a három éves katonai szolgálatot. Azt sem szabad elhallgatni, hogy az izraeli baloldal híres írókkal együtt adna a palesztinoknak önálló területet, mert csak a két független állammal lehet békét teremteni, ugyanakkor , a jobbközép és szélsőjobb erről hallani sem akar. TEHÁT a két országot összehasonlítani és párhuzamot állítani csak azzal az érvvel lehet, hogy szeretné az ellenzék megbuktatni a jelenlegi két kormányt a többségi szavazatok ellenére. Ennyi.
Európai téridő
2023. március 30. 07:30
"Nálunk is komoly igény mutatkozik arra, hogy a kormány ne magyarázhassa meg, mit miért csinál." -És ezt hogyan képzeli a mi drágalátos ellenzékünk és a csicska hülyelvtársi médiája?
Igazszó
2023. március 29. 20:57
Csupa jó hír, pusztítják egymást a zsidók. Minden maflás, gyomros jó helyre megy. Nekem ehhez csak egy KV kell.
kiss.istvan770
2023. március 29. 19:12
A bankár-multi milliárdos maffia által létrehozott és finanszírozott Open Society álcivil leányvállalatainak legfontosabb, legaljasabb propagandája a "fékek és ellensúlyok" rendszere. Azaz, hogy a kormányzatot az OSF valamelyik fizetett dolgozókból álló álcivil leányvállalata folyamatosan ellenőrizze, bírálja. Ez nem más. mint a demokrácia felszámolása, anarchista államellenes szervezkedés. Egyetlen demokrácia létezik, a képviseleti, ahol a választópolgárok többsége dönti el, hogy a következő választásokig kik irányítsák az országot, önkormányzatot, stb. A választók döntését pedig senkinek nem áll jogában felülbírálni, legfőképp külföldről irányított szervezeteknek nincs semmihez sem joga, mert rájuk senki sem szavazott !!! Ők a milliárdos maffia emberiség ellenes "szakszervezete".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!