A Római-partiak Karácsony lemondását követelik

2023. március 07. 15:03

Karácsony érveiben nem az ember védelme szerepel az első helyen, hanem a fáké.

2023. március 07. 15:03
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„KariGeri a Római-parton is felfestette a maga biciklisávját. A Királyok útja, Nánási út árvízvédelmi vonal kijelölésével kétezer lakost és hetven hektárnyi területet rekesztett ki az árvízi védekezésből. Tarlós szerint nem szakmai szempontok alapján döntöttek.

Ami könnyen lehet, mert Karácsony Gergely eleve Facebook-posztban jelentette be a döntést, mint aki tart attól, hogy a lakosság nagy felháborodásának adott volna hangot egy nyilvános bejelentés esetén. Tarlós István a Hír TV-ben elmondta, hogy szerinte Budapest jelenlegi vezetése nem szakmai szempontok alapján döntött arról, hogy a Római-parton hol legyen az árvízvédelmi gát. Emlékeztetett rá, Karácsony Gergelyék évek óta mondják, hogy a Nánási út–Királyok útján kell megépülnie a védelmi rendszernek, de »2019 óta mégsem csináltak semmit«.

Ehhez képest Karácsony érveiben nem az ember védelme szerepel az első helyen, hanem a fáké. Mint írja: »Ez óvja meg a legfontosabb természeti értékeket, ez a biztonságosabb és ennek van nagyobb társadalmi támogatottsága.« Karácsony rögzítette, »A főváros ezzel a nyomvonallal számolva fejezi be a részletes tervezést, és egyeztetéseket folytatunk annak érdekében, hogy a beruházás európai uniós forrásból megvalósulhasson. A lényeg addig is: maradnak a fák a Rómain!«

Hogy mit jelent a nagyobb társadalmi támogatottság, azt nem említette, mint ahogy a döntés tudományos megalapozottságát sem.”

***

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 25. 18:11
Hangosabban!
Vakfolt
2023. március 20. 10:26
Fessük le Karácsony Gergelyt biciklisávval!
krampus
2023. március 10. 03:49
Lengyel kollegam mondta, hogy ez az idiota eppugy nez ki, mint az o idiota miniszterelnokuk!
Lajoss
2023. március 07. 21:26
Józsi bácsi a római-part szószólója..Bruhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!