Hívjuk vissza Haynaut?!

2023. március 17. 13:58

Naná, legyen béke… Jöjjön hát Metternich, hozza el Jellasics a szabadságot, hívjuk vissza Haynaut!

2023. március 17. 13:58
null
Hardy Mihály
Klubrádió

„Nem tudom, elgondolkoztak-e mostanában ezen a »Legyen béke!« kifejezésen? Arra gondolok, amit a miniszterelnök tegnap Kiskörösön elmondott. Szerinte Petőfi Sándor 175 évvel ezelőtt »nyugodtan odakanyaríthatta volna a márciusi 12 pont elejére, hogy legyen béke!«. Nem tudom, a székesfehérvári gimnáziumban ki volt a történelemtanára a mostani kormányfőnek, de hogy egy ilyen mondattal manapság nem lehetne átmenni az emelt szintű érettségin, az biztos. Miféle béke??? A temető végtelen nyugalma. Béke poraira, meg síri csend!

Kevés olyan tiszta pillanata volt a magyar történelemnek, mint az 1848-as március 15-e. Most mégis, ebbe is megpróbál belerondítani az orbáni hatalom, meg a történelemhamisító igyekezet. Vlagyimir Putyin is megirigyelhetné.

 Az általam ismert Petőfi Sándor ugyanis ezt írta, egyebek mellett:

»Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart.« mMg hogy »Süvít a golyó, cseng a kard, Ez lelkesíti a magyart. Előre!«

Naná, legyen béke… Jöjjön hát Metternich, hozza el Jellasics a szabadságot, hívjuk vissza Haynaut! Nem baj, hogy az olaszok csak »bresciai hiénaként« emlegetik! Legyen béke…”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanács bácsi
2023. március 18. 20:53
Csak a Hardyt vissza ne hívjuk!
youngboy
2023. március 18. 19:01
Minek hívnánk vissza? Itt vagy te baromarcú Hardy. Betöltöd a funkcióját.
Osztap Bender
2023. március 18. 18:02
Az elvtárs valaha Moszkvából (a Kreml falától) tudósította itthoni megbízóit 6 éven keresztül. Éppen ideje lenne már Haynau vagy netán a 48-as forradalmi ifjúság kezére játszani a haza lelkes árulóját. Talán már csak a Klubrádió hullatna könnyet érte.
Vasgyari Tibi
2023. március 18. 17:32
Hogy lehet egy lapon emlegetni 48-at és ukrajnai manipulált háborút? A baloldalon mindenki lekéste a csatlakozást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!