A háborúnak van még egy szereplője

2023. március 06. 11:32

Az unió mint olyan létjogosultságát vesztette, mert immáron nem önálló nemzetközi képződmény, hanem alávetettje a tengerentúli nagyhatalomnak.

2023. március 06. 11:32
null
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„De van itt még valami, amiről sajnos keveset beszélünk az egy éve tartó háború kapcsán. Ez pedig az a tény, hogy a háborúnak nem négy szereplője – Oroszország, Egyesült Államok, Európai Unió, Ukrajna – van, hanem öt. Ez az ötödik pedig nem más, mint a globális uralkodó elit, különösen annak jelenkori zászlóshajója, a Világgazdasági Fórum (WEF), más néven a davosi elit. Amelynek befolyása ma már az egyes államok, kormányok és európai politikusok, még a Biden-kormányzat döntéseire is meghatározó súlyúak.

A Klaus Schwab által vezetett davosi elit, a WEF mögött különböző felmérések és információk alapján mintegy 1600 (!) multinacionális és gigacég áll, eleddig 364 kormánypolitikus került velük kapcsolatba, vett részt a gyűléseiken, 246 »civil szervezet« – NGO – vezetői fordultak meg Davosban, s ami legalább ilyen fontos adat: 234 sajtó- és médiaszerkesztő kapcsolódik a fórumhoz. A legutóbbi, ez évi gyűlésükön pedig 52 állam- és kormányfő, 19 jegybankelnök, hatszáz nagyvállalati vezető, 110 milliárdos személyiség vett részt, összességében mintegy kétezer résztvevő jelent meg Schwabék dzsemboriján.

Ezek az adatok magukért beszélnek. Nyilvánvaló ma már, hogy a globális pénzügyi és politikai elit tudomásul vette, elfogadta a Világgazdasági Fórum egyfajta irányító, kvázi világkormány szerepét.

Napokkal rá Dubajban rendezték meg a World Government Summitot, a Világkormányzás találkozót, amelyen olyan személyek szólaltak fel, akik gyakran teszik ezt a WEF gyűlésein is. Többek között maga Klaus Schwab is tartott előadást, de rajta kívül például António Guterres, az ENSZ főtitkára, Elon Musk multimilliárdos, aki immáron a SpaceX és a Tesla mellett a Twittert is birtokolja vagy éppen az a Tedros Gebrejesus, aki a WHO-nak, az ENSZ egészségügyi szervezetének az elnöke. Róla nem árt tudni, hogy korábbi korszakában az Etióp Kommunista Párt vezetője volt, amely szervezetet az amerikaiak terrorszervezetnek minősítettek. Gebrejesusnak nincs orvosi végzettsége, viszont vannak kiváló támogatói a globális elitben, mint például Bill Gates és az ő alapítványa.”

Nyitókép: FABRICE COFFRINI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. március 07. 05:08
Putyin is Schwabnal tanult, ezt maga Schwab mondja a youtubeon jo par videoban. Az egesz ukrajnai haboru egy apro resze a great resetnek, a nelkul nem lehetne szetverni az EU gazdsagat, hogy aztan a nyomorban felepithessek Schwab digitalis kommunizmusat! Putyin is kap majd valamit cserebe az aldozatvallalasert. Az USA es az EU pedig babok altal iranyitotta valt ma mar. Ez is jol latszik.
amca
2023. március 06. 18:24
Horvát független EP képviselő jobban fogalmazott. Csicska EU. Rabszolga EU. Köcsög EU. Segytsetek ,van még a hun nyelvben fogalom. sic.
csulak
2023. március 06. 17:17
bizony igaza van !
Lajoss
2023. március 06. 14:39
Tomi,a gazdád már kiírta magát a civilizált világból..ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!