Szegény Petőfi már nem tudta megvédeni magát a zsarnok hazugságaival szemben

2023. március 16. 12:00

Nagy szerencséje, hogy Petőfi nem él, mert ha élne, ott helyben szúrta volna le a szülőháza előtt a fényes kardjával.

2023. március 16. 12:00
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Azt a szabadságot, amelyre épült az Európai Unió (az alapszerződésben eldöntve a vitát, hogy nem a »keresztény gyökerek«, hanem a felvilágosodás eszméjére alapul), Orbán pedig ez ellen harcol, az Európában győztes felvilágosodás, liberalizmus, demokrácia és szabadság ellen. Orbán Petőfi ellen harcol. Ha őszinte, egyenes és becsületes ember lenne, akkor azt kellene mondania, hogy Petőfi egy liberális sorosista, brüsszelista lázadó volt, a »keresztény-nemzeti« ideológia esküdt ellensége, aki nem békét, hanem harcot hirdetett, de szerencsére megölték.

Méghozzá a drága orosz barátai, akik most ugyanezt a gyilkolást folytatják Ukrajnában, amit Orbán értelemszerűen támogat. Az Orbán-rendszer antitézise, tökéletes ellentéte 1848, a forradalom, a szabadságharc. Orbán tökéletes ellentéte Petőfi Sándor. Neki azt kellene mondania, amit meg is pendített a beszédében, hogy Petőfi egy rejtőzködő meleg volt, aki »lila frakkor viselt«, a felesége, Szendrey Júlia pedig rejtőzködő leszbikus feminista, aki szivarozott és nadrágban járt. Ilyen genderpropagandisták robbantották ki a forradalmat a családközpontú keresztény állammal szemben. (Lám, ilyenek már 1848-ban is voltak, nem a brüsszelista és amerikai progresszív liberálisok találták ki a keresztény magyar gyerekek megrontására.)

Ehelyett meghamisította Petőfit, 1848-at, feje tetejére állította a valóságot. De nincs mit csodálkozni ezen, abban az országban, amelyben a Mi Nácijaink ágyűval ment a Pilvax elé. S ha most lettek volna ott a márciusi ifjak, be is lőttek volna vele a Pilvaxba, mert ott olyan elveket, eszméket és ideákat hirdettek meg a kor liberálisai, amelyeknek a Mi Nácijaink párt esküdt ellensége. Orbán egy fasiszta és alig kódolt náci, akinek sikerült 1848 kapcsán is fajelméletet gyártani a hazaszeretetből és a szabadságból.

Nagy szerencséje, hogy Petőfi nem él, mert ha élne, ott helyben szúrta volna le a szülőháza előtt a fényes kardjával.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. március 17. 12:26
Bartus félrebeszél. Petőfi imádta a despota zsarnokokat. Ez az "Akasszátok fel a népet, éljenek a királyok" című verséből egyértelmű.
sheu
2023. március 17. 02:07
Petőfi nem volt sem liberális, sem ateista.
brekker
2023. március 17. 00:00
Az ukránok Petőfi sírjának a felszabadításáért folytatnak keresztes háborút a muszkák ellen.
Palmimi85
2023. március 16. 22:10
Ezt a veszett sunyi állatot még nem lőtte ki senki? Kár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!